Ministarstvo: Energetska situacija se stabilizuje

bandera
bandera_struja

Energetska situacija u Srbiji se stabilizuje, posle kvarova na distributivnoj mreži koje su izazvali vremenski uslovi, a kapaciteti proizvodnje energije u termoelektranama su povećani i u sistemu su svi blokovi, rečeno je na sednici Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović predsedavala je sednicom Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, na kojoj su predstavljani najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji.

Na sednici je saopšteno da su kapaciteti proizvodnje energije u Termoelektrani “Nikola Tesla” povećani i u sistemu je svih osam blokova. Takođe, u TE “Kostolac” svi blokovi funkcionišu bez prekida.

Stanje u prenosnom sistemu funkcioniše bez problema, sa tekućim održavanjem. Situacija u distributivnom sistemu je normalizovana.

Kada je reč o radu “Beogradskih elektrana” i toplana u Srbiji, za sada nema većih kvarova, a obezbeđena je i dovoljna količina energenata za nesmetano funkcionisanje daljinskog grejanja do kraja zimske sezone.

Na sednici je predstavljen i izveštaj o dosadašnjem radu operativnog tima za utvrđivanje činjeničkog stanja u vezi sa rezervama i kvalitetom uglja u JP EPS.

Na sednici je bilo reči i o potrebnim dodatnim količinama energenata i planovima za period do kraja godine i do kraja zimske sezone i planovima za snabdevanjem tržišta mazutom.

Na sastanku Posebne radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima, pored predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike i predstavnika kabineta predsednice Vlade, učestvovali su i predstavnici Agencije za energetiku Republike Srbije, Javnog preduzeća “Srbijagas”, “Elektroprivrede Srbije”, AD “Elektromreža Srbije”, “Elektrodistribucije”, “Naftne industrije Srbije”, Poslovnog udruženja “Toplane Srbije”, Javno-komunalnog preduzeća “Beogradske elektrane”, Grada Beograda, članovi Saveta AERS-a i Direkcije za robne rezerve.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300