Mihajlović: Zatvaranje TE “Morava” je u planu, ali niko neće ostati bez posla

Zorana Mihajlović
zorana_mihajlovic

Foto: mre.gov.rs

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je, odgovarajući na pitanja novinara posle sastanka Ministarskog saveta Energetske zajednice u Beogradu, da je prema Strategiji razvoja energetike iz 2014. u planu gašenje TE “Morava”, kao i da je to bio predlog EPS-a.

Ona je istakla da je od gašenja termoelektrana važnije graditi nove energetske kapacitete, pošto nijedan nije izgrađen 30 godina.

– Što se tiče TE “Morava”, to je ušlo u strategiju iz 2014. na predlog EPS-a. Naš predlog je da to bude inovacioni centar, da pokažemo šta sve možemo da radimo u narednom periodu, mislim i na vodonik, i na gas, i na sve druge obnovljive izvore. Plan jeste da u narednim decenijama zatvaramo termoelektrane, ali je važnije da planiramo izgradnju novih kapaciteta, jer EPS nije izgradio nijedan 30 godina. Nema razloga da iko ostane bez posla, kao što niko nije izgubio posao kada smo podelili delatnosti i dobili pored EPS-a i Elektrodistribuciju Srbije – rekla je ona.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300