Mihajlović: U narednim danima stabilizacija na tržištu peleta, vojska pomaže JP „Srbijašume“

Drva za grejanje
drva_za_grejanje

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da će Vojska Srbije pomoći JP „Srbijašume“ u krčenju šumskih puteva, da će svi proizvođači peleta dobiti potrebne količine sirovog drveta, kao i da se u narednih desetak dana očekuje potpuna stabilizacija na tržištu, saopštilo je Ministarstvo.

– Ograničili smo cenu peleta, zabranili izvoz i na putu smo ka potpunoj stabilizaciji tržišta, posebno jer će i Vojska Srbije pomoći JP „Srbijašume“ kod Knjaževca i Medveđe u krčenju šumskih puteva i biće dovoljno sirovog drveta za sve proizvođače. Oko 110.000 domaćinstava koristi pelet, milion ogrevno drvo i mi smo učinili sve što smo mogli za sve kategorije da dobiju na vreme energent koji koriste. Inspekcije su na terenu, koliko god to bilo neprijatno, potrebno je da pokažemo da država prati da li se poštuju donete odluke – rekla je ministarka, odgovarajući na pitanja novinara u Kruševcu, gde je obišla osnovnu školu i vrtić koji su rekonstruisani u okviru projekta povećanja energetske efikasnosti.

Mihajlović je napomenula da je u 45 lokalnih samouprava izvršena kontrola 151 privrednog subjekta, a njih 108 poseduje svu potrebnu dokumentaciju, dok je kod 37 utvrđene nepravilnosti i podneti su zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka.

-Radimo svakodnevno na tome da stabilizujemo tržište i da domaćinstva imaju dovoljno peleta i ogrevnog drveta i verujem da će u narednih sedam do 10 dana doći do potpune stabilizacije.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300