Infrastrukturna rešenja za punjenje električnih vozila iz Kraljeva – Američki “Beam Global” preuzima firmu “Amiga”

Beam Global potpisao ugovor o kupoprodaju srpske kompanije Amiga
Beam Global potpisao ugovor o kupoprodaju srpske kompanije Amiga

Foto: Beam Global

Kompanija “Beam Global”, vodeći provajder inovativnih održivih proizvoda i tehnologija za punjenje električnih vozila (EV), skladištenje energije i energetsku sigurnost, objavila je da je potpisala Ugovor o kupoprodaji akcija firme “Amiga” d.o.o. Kraljevo.

Firma “Amiga” d.o.o. iz Kraljeva, predstavlja etabliranog proizvođača specijalizovanih konstrukcija i opreme za komercijalne i javne potrebe i kroz svoje poslovanje prisutna je na 16 tržišta. Očekuje se da će transakcija, procenjena na oko 10 miliona EUR, biti zatvorena početkom četvrtog kvartala 2023. godine, kada će “Amiga” d.o.o. biti preimenovana u “Beam Europe”.

Svojom pozicijom jednog od vodećih evropskih proizvođača specijalizovanih konstrukcija i opreme za uličnu rasvetu, komunikacionu i energetsku infrastrukturu, ali i zbog svojih proizvodnih i inženjerskih potencijala, “Amiga” d.o.o. prepoznata je kao idealan partner za dalji razvoj proizvodnje i usavršavanje proizvoda kompanije “Beam Global” za potrebe evropskog tržišta. Zahvaljujući kapacitetima koje poseduje kompanija “Amiga” d.o.o. biće u prilici da EV Standard™, patent kompanije “Beam Global”, plasira na tržište Evrope i SAD.

Integracija ekspertiza kompanije iz Kraljeva u postojeći “Beam Global” tim obezbediće značajno unapređenje i ubrzanje ciklusa razvoja proizvoda i smanjiti potrebu za povećanjem inženjera “Beam Global” u SAD.

– Više od 30 godina gradili smo kredibilitet i čvrste odnose sa klijentima iz javnog i komercijalnog sektora na čak šesnaest tržišta širom sveta i mnogi naši kupci su stalni kupci. Priključivanjem kompaniji “Beam Global” dobijamo mogućnost da našim postojećim kupcima ponudimo najnovija infrastrukturna rešenja za punjenje električnih vozila bazirana na obnovljivim izvorima energije, istovremeno otvarajući potpuno nove prilike za nas. Posedujemo inženjerske i operativne sposobnosti za proizvodnju “Beam Global” rešenja, kao i dugačak spisak perspektivnih tržišta na koja oni mogu biti plasirani – rekao je Ivan Tlačinac, izvršni direktor i vlasnik kompanije “Amiga” koji će ostati u firmi i nakon akvizicije i voditi evropske operacije “Beam Global”.

– Radujem se spajanju našeg inženjerskog tima sa timovima iz San Dijega i Čikaga, što će nam omogućiti da brzo predstavimo, kako trenutni, tako i budući porfolio “Beam global” proizvoda, poput EV Standard™, i na evropskom i na tržištima širom regiona. Evropa ima veliki potencijal za razvoj infrastrukture za punjenje električnih vozila, obnovljivih izvora energije i energetske sigurnosti, a Beam proizvodi nude rešenje za svaki od ta tri segmenta – istakao je Tlačinac.

“Beam Global” očekuje da će akvizicija doprineti rastu prihoda njihove kompanije. Profil kupaca kompanije “Amiga” u Evropi sličan je profilu klijenata kompanije “Beam Global” u SAD, a očekuje se i značajan rast same kompanije kroz spajanje trenutnog poslovanja kompanije “Amiga” sa portfoliom proizvoda čiste tehnologije “Beam Global”.

– Evropsko tržište nudi velike mogućnosti za širenje poslovanja naše kompanije, imajući u vidu da je automobilsko tržište veće nego u Kini ili SAD, ali i posvećenost ovog dela sveta održivosti, elektrifikaciji i obnovljivoj energiji kako u javnom, tako i u privatnom sektoru. Kompanija “Amiga” poseduje izuzetne veštine, proizvodne kapacitete i fabrička postrojenja koja su nam potrebna za proizvodnju naših patentiranih rešenja. Oni uspešno posluju sa istim profilom klijenata i kupaca koji su nama u SAD omogućili izuzetno brz rast, a spajanje naše dve kompanije otvoriće nam momentalni pristup na 16 međunarodnih tržišta. Proizvodni i inženjerski timovi kompanije Amiga imaju sposobnosti da razvijaju i proizvode naš patentirani proizvod EV Standard, za koji verujem da može da postane naš najprodavaniji proizvod i u Americi, i u Evropi. Već neko vreme smo tražili priliku kao što je ova, i izuzetno smo srećni zbog mogućnosti da proširimo naše poslovanje na tržišta za koja se nadamo da će biti značajnija nego što je to SAD, gde trenutno beležimo izuzetan organski rast. Ovim potezom dodali smo atribut “globalno” u “Beam Global” – poručio je Dezmond Vitli, CEO kompanije “Beam Global”.

“Beam Global” je kompanija čije se sedište nalazi u San Dijegu i Čikagu, jedan je od lidera u oblasti čiste tehnologije i pruža inovativne, održive proizvode i rešenja za punjenje električnih vozila (EV), skladištenje energije i energetsku sigurnost. Osnovne platforme ove kompanije su Beam EV ARC™ i Solar Tree®, održivi sistemi za punjenje električnih vozila (EV), Beam AllCell™ rešenja za skladištenje energije visokih performansi, kao i proizvodi za energetsku otpornost.

Uz ove platforme “Beam Global” ima i bogatu biblioteku patenata. Kompanija razvija, patentira, dizajnira, konstruiše i proizvodi jedinstvena i napredna rešenja za čistu mobilnost koja štite životnu sredinu, štede vreme i novac kupaca, osnažuju zajednice i održavaju ljude u pokretu. “Beam Global” nalazi se na Nasdaq pod simbolima BEEM i BEEMV. Za više informacija posetite BeamForAll.com, LinkedIn, YouTube i Twitter.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300