Helsinki neće služiti jela od mesa na gradskim prijemima, seminarima

Brusketi topli sendvici
brusketi_hrana_recepti

Helsinki više neće služiti jela od mesa na seminarima, prijemima i drugim događajima, kako bi se smanjio ugljenični otisak finske prestonice.

Umesto toga, gradska vlast planira da ponudi vegetarijansku hranu i održivu lokalnu ribu.

Lisa Kivela, direktorka za komunikacije Helsinkija, rekla je za AP da promena stupa na snagu u januaru i da isključuje kafeterije u školama i na radnim mestima koje vodi grad, prenosi Tanjug.

Politika koju je usvojila Gradska skupština, takođe, dozvoljava odstupanja za određene posete na visokom nivou ili slične događaje koje organizuje gradonačelnik Helsinkija Juhana Vartiainen ili viši gradski menadžeri.

Ta politika, takođe, predviđa da će kafa, čaj, ovseno mleko i proizvodi poput banana koji budu ponuđeni na događajima morati da se nabavljaju od “fer” proizvođača.

Osim toga, grickalice i osvežavajuća pića više neće moći da se serviraju u posudama za jednokratnu upotrebu.

Lokalna vlada je u saopštenju navela da je ta mera deo šireg napora koji ima za cilj smanjenje uticaja hrane na klimu i smanjenje količine prirodnih resursa koje grad koristi.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300