“Helbiz” predstavio koncept e-sharing tokom manifestacije “Tour de Fruška”

elektricni trotineti helbiz
elektricni trotineti helbiz

Foto: Helbiz

Tokom sportsko-rekreativne  manifestacije “Tour De Fruška” u Vrdniku, od 20. maja do 22. maja, “Helbiz” je predstavio koncept e-sharing iliti “javnog deljenja” električnih vozila putem korišćenja “Helbiz” aplikacije. Svi posetioci manifestacije “Tour de Fruška” su ovom prillikom mogli da saznaju više o mikromobilnosti, i načinu na koji se električna vozila mogu koristiti putem “Helbiz” platforme, saopštila je kompanija.

Tokom tri dana ove sportsko-rekreativne manifestacije, svi zainteresovani su mogli da voze “Helbiz” električne trotinete po Vrdniku i da nauče kako se putem aplikacije započinje, vozi i završava vožnja na jedan brz i lagan način u potpunosti prilagođen korisnicima. Ceo proces se obavlja isključivo putem “Helbiz aplikacije”, koja se može besplatno preuzeti preko IoS i Android platformi.

– Veoma smo radosni što su reakcije posetilaca pozitivne nakon korišćenja naše “Helbiz” aplikacije. Većina korisnika se po prvi put srela sa konceptom mikromobilnosti u urbanim sredinama kao i sa e-sharing načinom korišćenja električnih vozila iz ove kategorije – rekla je Katarina Cvetković, direktorka “Helbiz” Srbija ogranka.

– Osim što su posetioci mogli na licu mesta da isprobaju način korišćenja “Helbiz” aplikacije , i da uživaju u bezbednoj vožnji, predstavili smo im i ostale aktivacije i opcije koje se nalaze u našoj aplikaciji pre samog početka vožnje poput: sigurnosne vizuelne provere da li imaju kacigu na sebi pre nego što započnu vožnju, provera znanja putem mini online kviza na temu bezbedne vožnje i ostala sigurnosna uputstva kojim informišemo naše korisnike putem aplikacije da je bezbednost na prvom mestu – dodala je Katarina Cvetković.

Svako ko je obavio test vožnju električnog trotineta ovom prilikom, dobio je na poklon prvu gratis vožnju “Helbiz” e-bicikle u narednom periodu. Pobednicima E-bike, velike trke Vrdnika u ženskoj i muškoj kategoriji “Helbiz” je poklonio biciklističke kacige koje su sklopive i samim tim veoma lagodne i praktične za nošenje nakon završetka vožnje.

Električni bicikl, koji je premijerno predstavljen u Vrdniku a koji će u narednom periodu biti širom grada Beograda, tip je gradskog e-bicikla koji pokriva sve dnevne potrebe stanovnika urbanih sredina. On raspolaže sa punom dodatnom opremom koja je namenjena sigurnoj vožnji. Svaki električni bicikl ima ugrađen IoT (Internet of things) putem kojeg se njegovo kretanje i performanse prate tokom aktivnog režima.

 

Više detalja o iznajmljivanju električnih bicikli u Beogradu koji se planira u 2022. godini pogledajte u tekstu ispod.

Uskoro iznajmljivanje električnih bicikli – Beograd dodeljuje koncesiju kompaniji “Helbiz” na 15 godina – SRDA

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300