Grčić razrešen vršioca dužnosti direktora EPS-a

EPS

Foto: eps.rs

Milorad Grčić razrešen je funkcije vršioca dužnosti direktora javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije (EPS).

Odluka o razrešenju Grčića objavljena je u Službenom glasniku, prenela je Beta.

Grčić je podneo ostavku 12. januara, pismom koje je uputio Vladi Srbije.

Ostavka je usledila posle nekoliko havarija u EPS-u.

Ostaje nepoznanica kako je Grčić razrešen dužnosti na kojoj zvanično nije imenovan. Kako je organizacija Tranparentnost Srbija saopštila u decembru prošle godine – Milorad Grčić ne može da bude ni razrešen, niti može da podnese ostavku na mesto v.d. direktora Elektroprivrede Srbije (EPS), jer on to nije već četiri i po godine s obzirom na to da je njemu mandat prestao još 23. marta 2017.

Iz EPS-a je saopšteno ranije da se ispituje šta se dogodilo i koji je uzrok požara na odlagaču na kopu Tamnava Zapadno polje, kao i da su za ostale slučajeve nedavnih havarija podneli krivične prijave.

Sa druge strane, zbog havarija koje su se krajem prošle godine dogodile u EPS-u Ministarstvo energetike podnelo je dve krivične prijave protiv radnika ovog preduzeća, kao i prijavu protiv bivšeg vršioca dužnosti direktora Milorada Grčića zbog obmanjivanja javnosti i državnog vrha, navodi “Insajder”.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300