Donacija za ugradnju solarnih panela u Pirotu i Velikom Gradištu

Potpisivanje ugovora za solarne panele
potpisivanje_ugovora

Foto: mre.gov.rs

U okviru pilot-projekta ugradnje solarnih panela na krovove zgrada, industrijskih objekata i kuća u Pirotu i Velikom Gradištu, koje finansira Fondacija za otvoreno društvo, danas su potpisani ugovori o donaciji između Fondacije i ove dve lokalne samouprave.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su državna sekretarka Ministarstva rudarstva i energetike Jovanke Atanacković, pomoćnik ministarke rudarstva i energetike Milan Macura, kao i izvršni direktor fondacije Miodrag Milosavljević.

Solarni paneli biće postavljeni u Osnovnoj školi “Ivo Lola Ribar”, Predškolskoj ustanovi “Majski cvet” u Velikom Gradištu i Ekonomskoj školi u Pirotu. Ukupna Vevrednost donacija iznosi 43.700 EUR u dinarskoj protivrednosti.

Kako je rečeno, očekivane uštede na godišnjem nivou u proizvodnji električne energije iz solarnih panela iznosiće oko 20% u Velikom Gradištu, dok će se godišnje uštede od oko 250.000 dinara u Pirotu iskoristiti za unapređenje energetske sanacije objekta Ekonomske škole.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300