Međunarodni dani energetike i investicija 3. i 4. novembra u Novom Sadu

vetropark_35

Deseti, jubilarni, Međunarodni dani energetike i investicija biće održani 3. i 4. novembra u Kongresnom centru “Master” Novosadskog sajma.

Manifestaciju koja ovog puta okuplja stručnjake iz Srbije, regiona i Velike Britanije će svečano otvoriti potpredsednica Vlade Srbije, ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, a predstavnici Vlade će tokom razgovora u panelima izneti više detalja o projektima koji su u toku, pripremi dokumenata javnih politika i planovima za budućnost.

Prvog dana, u sredu, planirani su Plenarna sesija “Ubrzanje energetske tranzicije u Srbiji-presek stanja” kao i nekoliko panela – “Podrška unapređenju energetske efikasnosti u domaćinstvima”, “Projekat unapređenja energetske efikasnosti javnih zgrada u Vojvodini”, “Podrška smanjenju zagađenja iz individualnih izvora”, “Obnovljivi izvori energije u Srbiji” i “Osunčajmo Srbiju”.

U četvrtak će se govoriti o planiranju niskougljeničnog razvoja na lokalnom nivou i ulozi energetskih zasada u energetskoj strategiji Srbije, a cela manifestacija se održava uz poštovanje svih preporučenih epidemioloških mera.

Učesnici i govornici su eksperti, predstavnici ministarstava, sekretarijata, lokalnih samouprava, instituta, privrednog i privatnog sektora i udruženja iz Srbije, Velike Britanije i Bosne i Hercegovine.

Stručne skupove će pratiti i izložbeni deo manifestacije, u kojem se predstavljaju firme, institucije i lokalne samouprave sa projektima u oblasti energetike.

Grad partner Međunarodnih dana energetike i investicija je Novi Sad, a priredbu Novosadski sajam organizuje uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, dok je RES fondacija partner u organizovanju kongresnog segmenta.

Program za oba dana pogledajte OVDE.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje