Beograd priprema Strategiju zelene infrastrukture grada

Saobraca u Beogradu
saobracaj_beograd_21

Sekretarijat za zaštitu životne sredine Beograda raspisao je tender za izradu Strategije zelene infrastrukture grada Beograda.

Iz Sekretarijata navode da je Strategija zelene infrastrukture grada Beograda neophodna i neodložna, da bi se očuvao ukupni biodiverzitet na ovom području što će uticati na zaštitu životne sredine tako što će zelena infrastruktura postati standardni element teritorijalnog razvoja.

Pozivajući se na razne propise iz oblasti životne sredine, kao i sve veći značaj zelene infrastrukture u održivom razvoju urbanih predela a posebno sa aspekta adaptacije na klimatske promene, smanjenje aerozagađenja, očuvanje biodiverziteta i unapređenja kvaliteta života u gradovima, Sekretarijat za zaštitu životne sredine smatra da zelenoj infrastrukturi treba pristupiti na strateški i integralni način.

– Neophodno je izraditi sektorsku strategiju koja bi sagledala sve aspekte geoprostorne i ekološke identifikacije i vrednovanja zelene infrastrukture za potrebe njene zaštite i unapređenja kroz kontekst planiranja, projektovanja, izgradnje i održavanja. Strategija treba da bude bazirana na postojećim strateškim i planskim dokumentima kao i relevantnim projektima/studijama za ovu oblast. Strategija treba da uvaži međunarodne, evropske i regionalne razvojne pravce i smernice koje su relevantne za implementaciju zelene infrastrukture – navodi se u tenderu.

Tender je vredan 8,3 miliona dinara. Rok za prijavu je 8. maj. Tender možete videti na Upravi za javne nabavke OVDE.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300