Belgrade Berry Festival – Sajam jagodičastog i bobičastog voća od 29. juna do 2. jula

Maline
malina_51

Belgrade Berry Festival, prvi festival jagodičastog i bobičastog voća, biće održan u Beogradu od 29. juna do 2. jula, najavila je Privredna komore Srbije (PKS).

– Ideja Belgrade berry festivala je da se predstavi ono po čemu je Srbija poznata u svetu, a to je bobičasto i jagodičasto voće odnosno malina, jagoda, borovnica i kupina. To je sve ono što izvozimo u velikim količinama i po čemu smo se pozicionirali kao zemlja velesila – izjavio je na konferenciji za novinare predstavnik PKS Veljko Jovanović.

Pokrovitelji festivala su PKS i Nemačka razvojna saradnja u Srbiji (GIZ), a partneri su Turistička organizacija Srbije i Ministarstvo poljoprivrede.

U okviru te manifestacije će 29. juna biti organizovan Berry karneval sa platoa Trga Republike do Kalemegdana, a glavnog sajamskog dana, 2. jula na Savskoj promenadi biće zvanično otvoren festival, umetnička radionica akademskog slikara Ivana Kocića koji od starih igračaka za decu pravi umetnička dela.

Borovnica voce

Tokom festivala biće organizovane i edukativne radionice o budućnosti održive proizvodnje hrane i dodela nagrada najboljim izlagačima i kompanijama.

Takođe će biti organizovana promocija programa “Stvaramo u Srbiji” u Srbiji u okviru kojeg se dodeljuje žig “Čuvarkuća” koji je garancija kvaliteta i domaće proizvodnje.

Predstavnica GIZ-a Zagorka Marković rekla je da je organska poljoprivreda fokus njihovog projekta već više od 15 godina.

– Mi smo sa PKS radili mnogo različitih aktivnosti, pri tome se naš fokus pomera sa organske na isključivo održivu poljoprivredu. U tom smislu veoma smo radosni što ćemo podržati jedan inovativni koncept – rekla je ona.

Ona je naglasila da će fokus na festivalu biti i zelena transformacija, kao i edukacija građana o održivoj poljoprivredi.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300