Bajatović mesečno prima 34.000 EUR

Novac pare evro euro
novac_evro_33

Na listi najplaćenijih funkcionera u Srbiji, kojima se iz javnih sredstava isplaćuje najviše novca, a prema registru javnih funkcionera koji vodi Agencija za borbu protiv korupcije, specijalno mesto zauzima direktor “Srbijagasa” Dušan Bajatović, čija mesečna primanja iznose skoro četiri miliona dinara ili oko 34.000 evra, objavio je Danas.

Kako je u tekstu navedeno, Bajatoviću se kao generalnom direktoru “Srbijagasa” svakog meseca isplaćuje oko 203.000 dinara, ali iako je to njegova najvažnija i najuticajnija funkcija, plata koju za nju dobija čini skoro beznačajan deo njegovih ukupnih primanja, jer platu prima i kao direktor “Gastransa” – oko 1,7 miliona dinara.

Na to se nadovezuje članstvo u Nadzornom odboru “Jugorosgasa”, koje “vredi” još gotovo milion i po dinara, kao i funkcija predsednika Nadzornog odbora podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor od skoro 600.000 dinara.

Podseća se da je “Gastrans” novi naziv kompanije koja radi od 2011. godine, a prethodno ime “Južni tok” promenjeno joj je 2018. godine, nakon što je Rusija odustala od tog gasovoda i zamenila ga “Turskim tokom”.

Bajatović je ostao na mestu direktora, a vlasnički udeo nije se promenio, tako da se 51 odsto nalazi u vlasništvu Rusije, a 49 odsto pripada Srbiji.

“Jugorosgas”, gde Bajatović prima oko 1,5 miliona dinara mesečno, je preduzeće za izgradnju gasovodnih sistema, transport i promet prirodnog gasa.

Osim redovnih primanja od četiri miliona, Agenciji za borbu protiv korupcije Bajatović je prijavio i jednokratna primanja u vrednosti od 23 miliona dinara (195.000 evra), i to na osnovu bonusa koji je 2021. ostvario u podzemnom skladištu gasa Banatski Dvor i “Gastransu” Novi Sad, kao i povraćaja više uplaćenog doprinosa za PIO u vrednosti od čak 11 miliona dinara.

Bajatović dobija povraćaj doprinosa jer njegove plate drastično prevazilaze maksimalnu osnovicu za obračun doprinosa, tako da mu država “višak” uredno vraća, piše Danas.

Izvor: Danas

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300