Aerodrom “London city” prvi će ukinuti pravilo od 100 militara u ručnom prtljagu

kofer
Aerodrom “London city” prvi će ukinuti pravilo od 100 militara u ručnom prtljagu

Foto: Pixabay/tookapic

Putnicima na aerodromu u Londonu će biti dozvoljeno da nose do dva litra tečnosti u ručnom prtljagu i neće morati da vade laptop, jer se na aerodromu postavljaju nove mašine za skeniranje kompjuterske tomografije, prenosi Tanjug.

Aerodrom “London city” je mnogo ispred, vlada je u decembru ukinula pravilo o ograničenju tečnosti od 100 militara, a aerodromima je dat rok do sredine 2024. da instaliraju nove mašine za skeniranje, preneo je “National news”.

Na ovom aerodromu, novi skeneri bi trebalo da budu instalirani do kraja marta, taman pred uskršnje praznike i više od godinu dana pre roka koji je dala vlada.

– Dobra vest za svakoga ko planira odmor ili poslovno putovanje je da ćemo biti prvi glavni aerodrom u Velikoj Britaniji koji će ponuditi potpuno CT bezbednosno iskustvo od kraja ovog meseca – rekao je Robert Sinkler, izvršni direktor aerodroma “London city”.

Aerodrom “London city” već ima u pogonu dva nova CT skenera, što znači da putnici koji tu prolaze mogu da ostave tečnost i laptopove u svom ručnom prtljagu, a do kraja marta biće postavljen i treći pa će se ova pogodnost odnositi na sve.

Od 2024. ograničenja na količinu tečnosti biće uklonjena i na nekim španskim terminalima, najavio je menadžer aerodroma AENA.

Putnici će, takođe, moći da ostave elektroniku u svom ručnom prtljagu nakon što se instalira nova 3D rendgenska tehnologija.

Nova pravila će značiti i da u ručnom prtljagu mogu da se ponesu predmeti poput flaše vina ili maslinovog ulja, prenosi Tanjug.

Prva dva aerodroma u Španiji na kojima će biti ukinuta pravila o količini tečnosti i elektronici su Madrid Barahas i Barselona El Prat. Planira se i ukidanje ograničenja na aerodromu Palma de Majorka od kraja 2024. godine.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama