Zelena agenda i održiva povezanost – Otvoren Klaster 4 u pregovorima sa EU

priroda_54

Na Međuvladinoj konferenciji u Briselu danas je otvoren Klaster četiri u pristupnim pregovorima Srbije sa Evropskom unijom, saznaje N1.

Klaster četiri – Zelena agenda i održiva povezanost, obuhvata četiri poglavlja – 14 Transportna politika, 15 Energetika, 21 Trans-evropske mreže i 27 Životna sredina i klimatske promene.

Premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je jutros u Briselu sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Oliverom Varheljijem.

Međuvladinom konferencijom predsedavao je državni sekretar predsedavajuće Evropskom unijom Slovenije Gašper Dovžan, a učestvovali su i visoki zvaničnici zemalja članica i institucija Unije i Srbije.

Ranije je saopšteno da će na 13. Međuvladinoj konferenciji biti razmenjena mišljenja i informacije o statusu pregovaračkog procesa i date političke smernice za nastavak pregovora.

Odluka o otvaranju Klastera četiri u pregovorima sa Srbijom potvrđena je 8. decembra na redovnom sastanku stalnih predstavnika država članica EU u Briselu (COREPER).

Srpska ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović tada je rekla da će otvaranjem tog klastera Srbija biti dodatno u prilici da kandiduje sve projekte iz oblasti zaštite životne sredine, obnove biodiverziteta, poboljšanja kvalieta vazduha, vode i tla, cirkularne ekonomije.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300