Zamena reciklažnog otpada za ulaznicu na Sajmu ekologije u Novom Sadu

reciklaza_limenke
reciklaza_limenke_2

Na Sajmu ekologije u Novom Sadu koji će biti održan od 28. septembra do 2. oktobra biće postavljeno reciklažno ostrvo s obzirom na to da je jedna od tema u fokusu podizanje svesti o primarnoj separaciji otpada.

Posetioci tokom održavanja sajma mogu da donesu otpad za reciklažu i da dobiju ulaznici, kao i cvetne sadnice, sadnice drveta, jestivo ulje.

Za besplatnu ulaznicu na Međunarodne sajmove LORIST – Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije potrebno je doneti jednu od ponuđenih opcija na reciklažno ostrvo:

10 kg papira
5 PET boca
30 plastičnih čepova
5 limenki
5 staklenih flaša
2 gume
1 litar korišćenog jestivog ulja
1 komad električnog otpada
1 komad elektronskog otpada
1 komad kabastog otpada.

sajam ekologije_reciklazno ostrvo

Cilj postavljanja reciklažnog ostrva je podizanja svesti o primarnoj selekciji otpada i upoznavanja stanovništva sa izgledom reciklažnih dvorišta koja se grade u Novom Sadu, a koja bi uskoro trebala da počnu i da funkcionišu i kroz svoj rad pomognu očuvanje prirodnih resursa, reciklažu otpada i dovedu do smanjenja otpada koji se odlaže na smetlište u Novom Sadu.

Reciklažno ostrvo nalaziće se kod Teretnog ulaza 1 na Novosadski sajam. Ulaz na reciklažno ostrvo, peške, biciklom ili automobilom, biće omogućen iz ulice Branka Bajića.

Reciklažno ostrvo biće otvoreno od srede 28. septrembra do 1. oktobra u periodu od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana sajma u nedelju 2. oktobra od 10 do 17 časova.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300