Zamena reciklažnog otpada za ulaznicu na Sajmu ekologije u Novom Sadu

reciklaza_limenke
Zamena reciklažnog otpada za ulaznicu na Sajmu ekologije u Novom Sadu

Na Sajmu ekologije u Novom Sadu koji će biti održan od 28. septembra do 2. oktobra biće postavljeno reciklažno ostrvo s obzirom na to da je jedna od tema u fokusu podizanje svesti o primarnoj separaciji otpada.

Posetioci tokom održavanja sajma mogu da donesu otpad za reciklažu i da dobiju ulaznici, kao i cvetne sadnice, sadnice drveta, jestivo ulje.

Za besplatnu ulaznicu na Međunarodne sajmove LORIST – Sajam lova i ribolova i Sajam ekologije potrebno je doneti jednu od ponuđenih opcija na reciklažno ostrvo:

10 kg papira
5 PET boca
30 plastičnih čepova
5 limenki
5 staklenih flaša
2 gume
1 litar korišćenog jestivog ulja
1 komad električnog otpada
1 komad elektronskog otpada
1 komad kabastog otpada.

sajam ekologije_reciklazno ostrvo

Cilj postavljanja reciklažnog ostrva je podizanja svesti o primarnoj selekciji otpada i upoznavanja stanovništva sa izgledom reciklažnih dvorišta koja se grade u Novom Sadu, a koja bi uskoro trebala da počnu i da funkcionišu i kroz svoj rad pomognu očuvanje prirodnih resursa, reciklažu otpada i dovedu do smanjenja otpada koji se odlaže na smetlište u Novom Sadu.

Reciklažno ostrvo nalaziće se kod Teretnog ulaza 1 na Novosadski sajam. Ulaz na reciklažno ostrvo, peške, biciklom ili automobilom, biće omogućen iz ulice Branka Bajića.

Reciklažno ostrvo biće otvoreno od srede 28. septrembra do 1. oktobra u periodu od 10 do 19 časova, a poslednjeg dana sajma u nedelju 2. oktobra od 10 do 17 časova.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama