Za ljubitelje prirode i biciklizma – “Tour de Fruška” 25. i 26. maja u Vrdniku

biciklizam planina
biciklizam planina

Foto: pixabay

Sportsko-rekreativna manifestacija “Tour de Fruška” biće održana 25. i 26. maja u Vrdniku, najavljeno je na današnjoj konferenciji u Info-centru Turističke organizacije Vojvodine, prenosi Tanjug.

Ta manifestacija će biti održana pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, Grada Novog Sada, opštine Irig, Nacionalnog parka “Fruška gora” i mnogobrojnih sponzora, saopšteno je iz Pokrajinske vlade.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta je istakao da “Tour de Fruška” treba da bude brend naše zemlje.

– Iz godine u godinu imamo sve više sadržaja i učesnika. Uspeli smo da ostvarimo ono što smo zacrtali od prvog dana, a to je da opštinu Irig, AP Vojvodinu i zemlju Srbiju pozicioniramo na mapi evropskog i svetskog biciklizma – rekao je Basta i dodao da sve više biciklističkih klubova iz mnogih zemalja učestvuje u manifestaciji.

Naveo je da će iskorišćavanje potencijala Fruške gore biti prošireno – u oblasti sporta, turizma, privrede i očuvanja životne sredine.

Direktor manifestacije “Tour de Fruška” Ivan Arpaš predstavio je ovogodišnji program i istakao da je do sada prijavljeno preko 1.700 takmičara, što je 30 do 40 odsto više u odnosu na prošlu godinu.

– Prvog dana će biti održane trejl i dečije trke. Ove godine smo napravili tri nove staze, dužine sedam, 15 i 21 kilometar. Za decu imamo poligon spretnosti, trke sa guralicama i trejl trke. Drugog dana će biti MTB maraton sa običnim i električnim biciklima, najmasovniji MTB maraton u Srbiji i na Balkanu – rekao je Arpaš i dodao da će ove godine, po prvi put u Srbiji, biti organizovana ploging trka, koja pored takmičarskog ima i ekološki karakter, pa će takmičari imati zadatak da očiste staze i prikupe što više otpada.

Direktorka Turističke organizacije Vojvodine Nataša Pavlović podsetila je na značaj ove manifestacije u oblasti turizma.

– Cikloturisti su izuzetno značajni turisti. Na svim promocijama je veliko interesovanje za ovu manifestaciju jer turisti vole sportski turizam i održivi turizam, a to je sve “Tour de Fruška” donela Srbiji tokom ovih godina – izjavila je Pavlović, prenosi Tanjug.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300