Više recikliranih materijala – Održivost u JYSK-u

JYSK
jysk

Foto: JYSK

Kompanije se sve češće opredeljuju da ekološku održivost integriše u razne oblasti poslovanja. Danski JYSK, koju u Srbiji posluje 10 godina, predstavio je potrošačima inicijative kompanije.

JYSK ima ambiciozne planove da do 2030. prepolovi emisiju gasova staklene bašte koji su rezultat napajanja električnom energijom i grejanjem svojih prodavnica, distributivnih centara i kancelarija.

– Naporno radimo na povećavanju efikasnosti naših objekata, prelasku na obnovljive izvore energije kao i na postupnom izbacivanju fosilnih goriva iz upotrebe. Pored toga, sa partnerima u lancu snabdevanja i transportu radimo na tome da do 2050. postignemo nultu emisiju ugljenika u svim svojim aktivnostima – saopštili su iz kompanije.

Ekološki prihvatljive sirovine ​

Imamo viziju budućnosti u kojoj se svi proizvodi izrađuju od obnovljivih ili recikliranih materijala proizvedenih na ekološki prihvatljiv način.

Preuzimamo obaveze specifične za pojedinačne izvore materijala:

Šume

JYSK će nabavljati drvo i papir isključivo iz sertifikovanih, ekološki prihvatljivih izvora.

Pamuk i ostali poljoprivredni resursi

JYSK će sav pamuk nabavljati iz ekološki prihvatljivih izvora i nastojaće da koristi vodeće sertifikate i najbolje prakse u pogledu drugih obnovljivih materijala.

Do kraja 2024. godine JYSK se obavezao na 100% održiviji pamuk za sve tekstilne proizvode.

To obuhvata inicijativu Better Cotton Initiative (BCI), reciklirani pamuk i organski pamuk koji ima sertifikat Global Organic Textile Standard (GOTS).

Reciklirani materijali

JYSK neprekidno radi na povećavanju udela recikliranih materijala u svojoj proizvodnji, vodeći računa pritom da se ne naruši njihov kvalitet i bezbednost.

To takođe znači da prilikom dizajniranja proizvoda nastoji da obezbedimo da oni mogu lako da se demontiraju kako bi se sastavni delovi posebno reciklirali na odgovarajući način.

Ekološki održivija ambalaža ​

Jedan aspekt održivosti je rad sa sirovinama za proizvode. Drugi aspekt je nastojanje da povećaju ekološku održivost ambalaže.

JYSK navodi da ulaže maksimalne napore da bi se smanjio udeo ambalaže povećanjem reciklirane sadržine i dizajniranjem ambalaže koja može jednostavno da se reciklira.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300