“Veolia” i “Loreal” udruženo u proizvodnji kozmetičke ambalaže od reciklirane plastike

Kozmetika pakovanja
Kozmetika

Kompanija “Veolia”, koja se bavi upravljanjem vodom, otpadom i energijom, počeće da snabdeva kompaniju “Loreal” recikliranom plastikom koju će ta kozmetička kuća koristiti u svojim pakovanjima, saopštila je “Veolia”.

Iz te kompanije navode da izrada kozmetičke ambalaže od reciklirane plastike može “izbeći” između 50 do 70% emisije CO2 u poređenju sa standardnom proizvodnjom.

U okviru novog partnerstva, “Veolia” će kozmetičku kompaniju snabdevati plastikom prerađenom od reciklirane potrošačke ambalaže, posebno iz boca.

Kompanija “Loreal”, inače, obavezala se na smanjenje količine ambalaže svojih proizvoda za 20%, uz osiguranje da 100% njegove plastične ambalaže bude reciklirano ili na biološkoj osnovi.

Grupa je takođe postavila cilj da do 2025. godine učini 100% svojih plastičnih pakovanja pogodnim za ponovno punjenje, recikliranje ili kompostiranje, doprinoseći tako razvoju cirkularne ekonomije.

Veolia reciklaza plastike

Foto: veolia.com

Partnerstvo dolazi uoči uvođenja poreza na plastičnu ambalažu, koji treba da počne da se primenjuje od aprila 2022. godine. Cilj te mere je da se da ekonomski podsticaj preduzećima da koriste reciklirani plastični materijal u ambalaži.

Kako bi se garantovala “maksimalno zdravlje i bezbednost za potrošače”, iz kompanije “Veolia” navode da je reciklirana plastika koja se koristi za proizvodnju nove kozmetičke ambalaže u skladu sa zahtevima prehrambene industrije i podleže “veoma zahtevnim sertifikatima”.

A kako bi ispunila međunarodne sertifikate, “Veolia” je usvojila inovativnu tehnologiju zasnovanu na sistemu za eliminaciju organskih jedinjenja kako bi se dobila visokokvalitetna plastika, koja je trenutno tražena širom sveta.

Iz kompanije navode da im je ambicija da budu partner za sve međunarodne brendove koji žele da razviju održive procese pakovanja koristeći recikliranu plastiku širom sveta kako bi zajednički odgovorili na glavne ekološke izazove sa kojima se svet suočava.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300