Vanredni inspekcijski nadzor u zoološkom vrtu u Boru

Bor ZOO
Bor ZOO

Foto: ekologija.gov.rs

Povodom uznemirujućeg multimedijalnog sadržaja koji prikazuje zdravstveno i kondiciono stanje životinja u zoološkom vrtu u Boru, inspektori Ministarstva zaštite životne sredine, sa stručnim saradnicima Zavoda za zaštitu prirode i veterinarskom inspekcijom, obavili su nenajavljen inspekcijski nadzor kako bi se utvrdilo realno stanje na terenu i uslovi u kojima životinje žive, saopštilo je Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da su inspektori i stručnjaci obišli i snimili jelena, koji je ovih dana na društvenim mrežama prikazan kao izgladneo, zatim belog papagaja, koji je prikazan opalog perja, kao i druge životinje stanare borskog zoo vrta. Tigrica koja je prikazana u zapuštenom stanju, uginula je pre dve godine.

Kako je veterinarska inspekcija na licu mesta pojasnila, papagaju jeste otpalo perje, što je nastupilo kao posledica pojačanog stresa ili traume i u procesu je oporavka.

Bor jelen

Foto: ekologija.gov.rs

Fotografije objavljene kao aktuelne na društvenim mrežama ne prikazuju realno stanje zbog same činjenice da je na njima prikazana tigrica koja je uginula pre dve godine, objavilo je Ministarstvo.

Ministarstvo zaštite životne sredine apeluje na sve da ne objavljuju sadržaje kojima obmanjuju i uznemiravaju građane.

– Ovakve fotografije i snimci potresni su ne samo za ljubitelje životinja, već i za celokupnu javnost – ističe Ministarstvo.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300