Uspešno završena akcija prikupljanja ambalaže od pesticida u Somboru

prikupljanje ambalaže od pesticida Sombor
prikupljanje ambalaže od pesticida Sombor

Foto: sombor.rs

Akcija prikupljanja plastične ambalaže od pesticida koji su upotrebljeni tokom poljoprivredne sezone uspešno je završena na teritoriji Sombora, saopštila je gradska uprava.

Tokom akcije prikupljeno je 8730 kg plastične ambalaže koju su doneli poljoprivrednici, a sav otpad završiće na reciklaži.

Količina prikupljene plastične ambalaže je manja u odnosu na prošlu godinu, jer su velika poljoprivredna preduzeća počela direktno i redovno da predaju otpad ove vrste na reciklažu, ali je broj poljoprivrednika koji su prepoznali važnost ove ekološke akcije veći, ukupno 242.

Najveće količine otpada prikupljene su u Rastini, Doroslovu i Somboru.

Akciju prikupljanja ambalaže od pesticida ispratio je i Slobodan Stanić, član Gradskog veća za oblast zaštite životne sredine. Stanić je ovom prilikom pozvao sve poljoprivrednike koji se do sada nisu uključilli u akciju da čuvaju plastičnu ambalažu od proizvoda za zaštitu bilja i da je predaju na nekoj od narednih akcija.

Prikupljanje otpada, u periodu od 20. do 23. juna 2022. godine, organizovali su grad Sombor i Poljoprivredna stručna služba Sombor (PSS), u saradnji sa Udruženjem SECPA.

***

Gde reciklirati – Ambalaža iz poljoprivrede

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300