Univerzitet dobio Odbor za zaštitu životne sredine, na čelu profesor Ristić

suma

Prva, konstitutivna sednica Odbora za zaštitu životne sredine Univerziteta u Beogradu održana je, a tim odborom rokovodiće prorektor za međunarodnu saradnju univerziteta Ratko Ristić.

Kako prenosi portal Danas, Ristić je na sednici rekao da slične odbore imaju Srpska akademija nauka i umetnosti (SANU) i Akademija inženjerskih nauka Srbije, kao i da će Odbor uskoro uspostaviti saradnju sa velikim brojem stručnjaka iz tih tela.

– Podsećam da u Kodeksu profesionalne etike Univerziteta u Beogradu jedan od članova govori o tome da bi svaki član akademske zajednice trebalo da vodi računa o životnoj sredini i da sve što čini radi tako da se obezbedi veći stepen zaštite. Moramo da šaljemo poruke u skladu sa takvom etikom, da radimo u interesu čitave naše zemlje i da definišemo javni interes – kazao je Ristić.

Članovi Obora, pored Ristića su i prorektor za nastavu Dejan Filipović, naučna savetnica na Institutu za hemiju, tehnologiju i Metalurgiju Dragana Đorđević, profesor Elektrotehničkog fakulteta Miomir Kostić, dekan Hemijskog fakulteta Goran Roglić, profesorka Medicinskog fakulteta Danica Grujičić, Darko Nadić profesor Fakulteta političkih nauka i student Šumarskog fakulteta Nikola Popović.

Odbor je osnovan odlukom Senata UB iz novembra 2021. godine, a njegova funkcija biće da Senatu i drugim telima Univerziteta podnosi predloge u cilju zaštite i unapređenja životne sredine.

Kako navodi Danas, u narednom periodu Odbor za zaštitu životne sredine Univerziteta u Beogradu pokrenuće niz akademskih i društvenih aktivnosti.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300