UNDP: Prijavite se na javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju

inovacije
inovacije

Foto: pexels

UNDP je pozvao javna i privatna preduzeća, istraživačke institucije, organizacije civilnog društva, udruženja poljoprivrednika, zadruge, poljoprivredna gazdinstva, lokalne samouprave i upravljače zaštićenih područja da predlože inovativna poslovna rešenja za zelenu tranziciju u sledećim oblastima Zelene agende za Zapadni Balkan:

• dekarbonizacija (smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte),
• smanjenje zagađenja životne sredine sa fokusom na čist vazduh,
• zaštita i očuvanje prirode i biološkog diverziteta,
• uspostavljanje održivih sistema za snabdevanje hranom i ruralni razvoj.

Ovaj poziv, uz podršku Evropske unije (EU), Švedske i Švajcarske, u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, i u saradnji sa Evropskom investicionom bankom (EIB), objavljuje Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji.

Najbolji pristigli predlozi dobiće mentorsku i tehničku podršku za dalji razvoj, dok će za najuspešnije među njima biti obezbeđeno sufinansiranje kako bi se primenili u praksi.

Prijavljivanje na Javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju se vrši isključivo elektronskim putem, popunjavanjem onlajn formulara OVDE. Rok za prijavljivanje je 24. novembar u 16 časova, kada se završava i poslednji ciklus selekcije rešenja za zelenu tranziciju koja će dobiti podršku do kraja ove godine. Za više informacija kontaktirajte nas putem mejla na: zelena.agenda.rs@undp.org ili telefonom na: 062 609 467.

Zahvaljujući podršci EU i Vlade Švajcarske u ukupnom iznosu od 1,8 miliona dolara koja je dodeljena u prethodnim ciklusima ovog javnog poziva, predvodnici zelene tranzicije u Srbiji trenutno realizuju 31 inovativno rešenje. Priče o nekima od njih možete pročitati OVDE.

Javni poziv za inovativna rešenja za zelenu tranziciju otvoren je u okviru projekta „EU za Zelenu agendu u Srbiji“ koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom (EIB), uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300