Ukida se železnički saobraćaj između Subotice i Novog Sada zbog izgradnje brze pruge

Voz zeleznica
voz_zeleznica

Od sutra se obustavlja železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice, zbog nastavka radova na izgradnji brze pruge za brzine od 200 kilometara na čas, na toj deonici međunarodne magistrale Beograd – Budimpešta.

Kako se navodi, zbog izgradnje brze pruge Novi Sad – Subotica – državna granica Kelebija od sutra će biti neprekidno zatvorena deonica Rasputnica Sajlovo – Vrbas – Aleksandrovo Predgrađe.

Tokom obustave železničkog saobraćaja između Novog Sada i Subotice, vozovi će saobraćati osnovnim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna – Rasputnica Sajlovo – Odžaci – Bogojevo – Sombor – Subotica, kao i dopunskim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna – Rasputnica Sajlovo – Rimski Šančevi – Orlovat – Zrenjanin – Banatsko Miloševo – Senta – Subotica.

“Infrastruktura železnice Srbije“ rekonstruisala je prethodno regionalne železničke pravce Novi Sad – Bogojevo i Senta – Subotica, kako bi železnički saobraćaj mogao nesmetano da se odvija tokom izgradnje pruge za velike brzine.

Kako se navodi u saopštenju, od sutra privremeno ne saobraćaju vozovi koji polaze iz železničke stanice Novi Sad Ranžirna u 04.10 za Sombor i u 20.05 sati iz Sombora za Novi Sad Ranžirnu.

Takođe, od sutra neće saobraćati voz koji iz Sombora polazi u 9.00 sati za Suboticu, kao i voz koji iz Subotice u 11.10 sati polazi za Sombor.

Pored toga, još tri voza od sutra će promeniti vreme polaska, pa će tako voz koji je do sada u 04.05 sati polazio iz Sombora za Novi Sad Ranžirnu, od sutra kretati u 04.15 sati iz Sombora i u Novi Sad Ranžirnu stizati u 06.35 sati.

Voz koji po redu vožnje iz Sombora polazi u 16.45 sati za Suboticu, od sutra kreće u 16.55 sati i u Suboticu stiže u 18.07 sati.

Dodaju i da će voz koji je do sada polazio iz Subotice u 07.00 sati za Sombor, od sutra kretati u 07.40 sati i u Sombor dolaziti u 08.52 sati.

Ostali vozovi na pruzi Novi Sad/Novi Sad Ranžirna – Bogojevo – Sombor – Subotica saobraćaju od 7. aprila kao i do sada.

Iz “Infrastrukture železnice Srbije” podsećaju da od 3. marta ove godine vozovi na relaciji Novi Sad – Bogojevo – Sombor – Subotica i obratno privremeno polaze iz železničke stanice Novi Sad Ranžirna i tu dolaze.

Takođe, podsećaju i da je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u železničkoj stanici Novi Sad Ranžirna 22. novembra prošle godine zvanično obeležen početak radova na deonici Novi Sad – Kelebija, u okviru brze pruge Beograd – Budimpešta.

Rok za završetak radova je 33 meseca od potpune obustave saobraćaja na celoj trasi od Novog Sada do Subotice, tako da je, dodaju, završetak brze pruge Novi Sad – Subotica planiran do kraja 2024. godine.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300