Ukida se železnički saobraćaj između Subotice i Novog Sada zbog izgradnje brze pruge

Voz zeleznica
Ukida se železnički saobraćaj između Subotice i Novog Sada zbog izgradnje brze pruge

Od sutra se obustavlja železnički saobraćaj između Novog Sada i Subotice, zbog nastavka radova na izgradnji brze pruge za brzine od 200 kilometara na čas, na toj deonici međunarodne magistrale Beograd – Budimpešta.

Kako se navodi, zbog izgradnje brze pruge Novi Sad – Subotica – državna granica Kelebija od sutra će biti neprekidno zatvorena deonica Rasputnica Sajlovo – Vrbas – Aleksandrovo Predgrađe.

Tokom obustave železničkog saobraćaja između Novog Sada i Subotice, vozovi će saobraćati osnovnim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna – Rasputnica Sajlovo – Odžaci – Bogojevo – Sombor – Subotica, kao i dopunskim pomoćnim prevoznim pravcem Novi Sad/Novi Sad Ranžirna – Rasputnica Sajlovo – Rimski Šančevi – Orlovat – Zrenjanin – Banatsko Miloševo – Senta – Subotica.

“Infrastruktura železnice Srbije“ rekonstruisala je prethodno regionalne železničke pravce Novi Sad – Bogojevo i Senta – Subotica, kako bi železnički saobraćaj mogao nesmetano da se odvija tokom izgradnje pruge za velike brzine.

Kako se navodi u saopštenju, od sutra privremeno ne saobraćaju vozovi koji polaze iz železničke stanice Novi Sad Ranžirna u 04.10 za Sombor i u 20.05 sati iz Sombora za Novi Sad Ranžirnu.

Takođe, od sutra neće saobraćati voz koji iz Sombora polazi u 9.00 sati za Suboticu, kao i voz koji iz Subotice u 11.10 sati polazi za Sombor.

Pored toga, još tri voza od sutra će promeniti vreme polaska, pa će tako voz koji je do sada u 04.05 sati polazio iz Sombora za Novi Sad Ranžirnu, od sutra kretati u 04.15 sati iz Sombora i u Novi Sad Ranžirnu stizati u 06.35 sati.

Voz koji po redu vožnje iz Sombora polazi u 16.45 sati za Suboticu, od sutra kreće u 16.55 sati i u Suboticu stiže u 18.07 sati.

Dodaju i da će voz koji je do sada polazio iz Subotice u 07.00 sati za Sombor, od sutra kretati u 07.40 sati i u Sombor dolaziti u 08.52 sati.

Ostali vozovi na pruzi Novi Sad/Novi Sad Ranžirna – Bogojevo – Sombor – Subotica saobraćaju od 7. aprila kao i do sada.

Iz “Infrastrukture železnice Srbije” podsećaju da od 3. marta ove godine vozovi na relaciji Novi Sad – Bogojevo – Sombor – Subotica i obratno privremeno polaze iz železničke stanice Novi Sad Ranžirna i tu dolaze.

Takođe, podsećaju i da je u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u železničkoj stanici Novi Sad Ranžirna 22. novembra prošle godine zvanično obeležen početak radova na deonici Novi Sad – Kelebija, u okviru brze pruge Beograd – Budimpešta.

Rok za završetak radova je 33 meseca od potpune obustave saobraćaja na celoj trasi od Novog Sada do Subotice, tako da je, dodaju, završetak brze pruge Novi Sad – Subotica planiran do kraja 2024. godine.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama