U Somboru prikupljeno 10 tona ambalažnog otpada iz poljoprivedne proizvodnje u 2021.

traktor_oranje
traktor_oranje

Prošle godine je na području Sombora prikupljeno oko 10 tona ambalažnog otpada iz poljoprivredne proizvodnje, rečeno je na sastanku predstavnika poljoprivredne stručne službe Sombor i Grada Sombora sa predstavnicima mesnih zajednica i poljoprivrednim proizvođačima.

Održano je i predavanje sa ciljem da se poljoprivredni proizvođači u selima animiraju da se uključe u akciju prikupljanja otpada, objavljeno je na zvaničnom gradskom sajtu.

Član Gradskog veća za zaštitu životne sredine Slobodan Stanić je istakao da zahvaljujući toj akciji, otpad nije završio u kanalima, na njivama, niti je sagoreo u atarima.

– Veoma smo zadovoljni odzivom proizvođača na akciju skupljanja čiji je akcenat na zaštiti životne sredine u čemu je Sombor je jedan od vodećih u Srbij – rekao je on.

Ovo je treća godina zaredom kako u Somboru poljoprivredna stručna služba i lokalna samouprava realizuju ovu važnu ekološku akciju, a od ove godine akciji će se priključiti i Apatin i Odžaci, navodi se u saopštenju.

Potvrda o predatom ambalažnom pesticidnom otpadu obavezna je pri apliciranju za sredstva IPARD fonda, a razmatra se i da se uvede kao obaveza pri apliciranju za subvencije i poljoprivredne kredite.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300