U Ljuboviji otvoren turistički vidikovac

Ministarka Matic otvara vidikovac u Ljuboviji
U Ljuboviji otvoren turistički vidikovac

Foto: mtt.gov.rs

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić otvorila je 7. novembra u Ljuboviji vidikovac Stara Sudnica – Lokve i prilazni put vidikovcu što će kako je ocenila, doprineti poboljšanju turističke ponude te opštine i razvoju novih turističkih proizvoda, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je kazala da je Ljubovija doživela ekspanziju poseta domaćih turista zbog brojnih prirodnih lepota tog kraja, pre svega reci Drini i planini Bobiji.

– Sigurna sam da će ovaj vidikovac postati glavna turistička atrakcija Ljubovije i da će u budućnosti privlačiti kako domaće, tako i strane turiste – rekla je ministarka.

Ona je najavila i završetak rada na projektu izgradnje antenskog stuba na Bobiji koji će biti pušten u rad polovinom novembra i za koji je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija izdvojilo 15 miliona dinara.

– Puštanjem u rad novog repetitora na Bobiji, skoro 98% stanovništva opštine Ljubovija imaće mogućnost prijema kvalitetnog digitalnog televizijskog signala i signale mobilne telefonije i internet, a ovaj projekat jedan je od prioritetnih projekata resornog Ministarstva kako bi proces sistemske digitalizacije u našoj zemlji tekao što brže i uspešnije – navela je Matić.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama