U Kučevu postavljeni kontejneri za odlaganje limenki i PET boca

reciklaza kucevo
reciklaza kucevo

Foto: Sekopak promo

Stanovnici opštine Kučevo zahvaljujući projektu “Hoćemo novu šansu-recikliraj” od nedavno imaju priliku da doprinesu reciklaži, tako što će ambalažni otpad iz svojih domaćinstava pravilno razdvojiti i odložiti na obeležena mesta. U okviru projekta koji su pokrenule kompanije “Coca-Cola HBC Srbija” i “Sekopak“, u saradnji sa opštinom Kučevo, postavljeno je 30 kontejnera i 20 kutija za odvajanje PET plastike i aluminijumskih limenki, saopštile su kompanije.

Nazivom projekta “Hoćemo novu šansu-recikliraj” organizatori šalju poruku da otpad može da bude značajan resurs, te da pravilnim odlaganjem i recikliranjem dajemo šansu PET plastici i aluminijumskim limenkama da ponovo završe na rafovima prodavnica. Na ovaj način, smanjuje se količina otpada na deponijama, štede materijali neophodni za proizvodnju ambalaže, čime se dalje štede energija, voda, kao i drugi prirodni resursi, koji su danas veoma važni.

– Opština Kučevo je bogata prirodnim lepotama i drugim znamenitostima od važnosti za razvoj turizma i ruralni razvoj. Dolaskom kompanije kao što je “Coca-Cola HBC” i uz podršku “Sekopaka”, ostvarićemo dugogodišnju težnju svih građana da odgovorno upravljamo otpadom. Zahvalni smo što su ove dve kompanije prepoznale našu opštinu, a mi ćemo se u daljem radu truditi da opravdamo njihovo poverenje i obezbedimo bolje i kvalitetnije mesto za život naših građana – rekao je Nenad Mikić, zamenik predsednika opštine Kučevo.

Kontejneri za PET plastiku i limenke postavljeni su širom opštine Kučevo, i to u selima Rabrovo, Kaona, Ševička Neresnica, Neresnica, Gložana, Duboka i Popovac.

– Kao operateru ambalažnog otpada, važno nam je da građani širom Srbije stvore ekološke navike i počnu da odvajaju ambalažni otpad u svojim domaćinstvima. Zbog toga je naše zadovoljstvo što smo zajedno sa partnerima napravili ovaj projekat, koji ima za cilj da zajedničkim snagama uspostavimo dobar sistem za primarnu selekciju ambalažnog otpada i time očuvamo prirodna bogatstva Kučeva – saopštila je Violeta Belanović Kokir, generalna direktorka “Sekopaka.

U okviru projekta sprovodi se i edukacija građana o primarnoj selekciji, koja je ključna kako bi sistem funkcionisao.

– Otvaranjem punionice gazirane vode “Rosa Homolje”, Kučevo i ovaj region su postali još jedan dom naše kompanije u Srbiji. Kao i svuda gde poslujemo, zajedno sa lokalnom zajednicom i partnerima želimo da doprinesemo rešenju važnih izazova, a otpad je svakako jedan od njih. Kroz ovaj projekat činimo jedan korak, obezbeđujući građanima neophodnu infrastrukturu za selektivno odlaganje otpada, uz nadu da će čuti našu poruku i dati šansu reciklaži – kazala je Tisa Čaušević, menadžerka za javne i regulatorne poslove u kompaniji “Coca-Cola HBC Srbija.

Osim projekta “Hoćemo novu šansu-recikliraj”, kompanija “Coca-Cola HBC Srbija” zajedno sa kompanijom “Bambi”, nedavno je organizovala volontersku akciju u Kučevu, u okviru koje su volonteri očistili otpad u priobalju reke Pek, postavili kućice za ptice i ofarbali ogradu u dvorištu osnovne škole.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300