Trotineti moraju biti registrovani do 15. juna: Uskoro prijava za saobraćajne nalepnice

trotinet

Električni trotineti će od 5. aprila moći će da se registruju, a od 15. juna će samo sa važećom registracijom moći da učestvuju u saobraćaju.

Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnica za laka električna vozila stupio je 5. marta na snagu, a svi koji poseduju laka električna vozila moći će da zatraže nalepnicu za registraciju koja će trajati do 15. juna ove godine.

Pod terminom laka električna vozila podrazumevaju isključivo trotineti sa po jednim točkom napred i nazad, bez mesta za sedenje i sa navedenim karakteristikama snage, mase i brzine.

U zahtevu za izdavanje nalepnice treba navesti lične podatke – ime i prezime, JMBG, datum rođenja, mesto rođenja, podatke o prebivalištu – mesto, poštanski broj, ulicu i kućni broj, telefon, e-mail, kao i podatke o lakom električnom vozilu – marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

U pravilniku je objašnjena procedura podnošenja zahteva za dobijanje nalepnice, dat je obrazac zahteva i način popunjavanja kao i spisak potrebne dokumentacije od čega je najvažnija tehnička dokumentacija za lako električno vozilo iz koje se mogu utvrditi marka lakog električnog vozila, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina i masa praznog vozila.

Ova dokumentacija se po pravilu dobija prilikom kupovine trotineta.

Predviđeno je i rešenje i za one koji nemaju tu dokumentaciju.

Prijem i obrada zahteva, izdavanje i postavljanje nalepnice vrši se na mestima koja će, uskoro biti navedena na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja www.abs.gov.rs.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300