“Telenor” reciklirao 191 tonu otpada u 2020.

Telenor
telenor

Foto: telenor.rs

U 2020. godini “Telenor” je reciklirao više od 191 t otpada, od čega je 108 t bio elektronski otpad, a sa 290.813 novih korisnika e-računa kompanija je uštedela i više od 3,63 miliona listova papira i više od 3,14 miliona koverata, objavljeno je u kompanijskom Izveštaju o održivom poslovanju za 2020. godinu.

Dodaje se i da je prošle godine smanjena potrošnja električne energije u upravnim zgradama i prodavnicama za 22,49%, a potrošnja freona za 28,57%. Potrošnja prirodnog gasa u istom periodu smanjena je za 27,91%, a potrošnja vode za 58,46%.

Kako je navedeno, u borbi protiv korona virusa, “Telenor fondacija” donirala je 50.000 EUR UNICEF-u za nabavku zaštitne opreme neophodne zdravstvenim radnicima, kao i nabavku higijenskih paketa za 1.300 najugroženijih porodica širom zemlje.

Takođe su “Telenor”, “Mobi banka” i Fond B92 obezbedili sredstva za nabavku šest infuzionih i jedne špric-pumpe koje su isporučene zdravstvenim ustanovama u Srbiji.

Srpski filantropski forum i Fond B92 dodelili su “Telenor fondaciji” i povelju za izuzetan doprinos tokom borbe protiv korona virusa i za razvoj dobročinstva i filantropije, navedeno je u saopštenju.

U okviru konkursa “Zamisli sve”, “Telenor fondacija” podržala je i četiri projekta, koja su ponudila inovativna rešenja za prevazilaženje aktuelnih društvenih izazova – projekat Mejkers klubovi, Muzički festival ARLEMM, projekat Efekat pregleda i Hack#teen, hakaton za devojčice.

U poslednjem kvartalu 2020. godine Telenor je prošao i kroz proces sertifikacije ISO 27701 standardom, koji je novi standard u oblasti zaštite podataka o ličnosti prema regulativi EU GDPR, te je među prvim srpskim kompanijama koje su dobile ovaj sertifikat.

Kompletan izveštaj o održivom poslovanju kompanije Telenor za 2020. godinu možete pogledati OVDE.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje