Subotica i 6 opština dobile nove kamione za prevoz otpada do regionalne deponije

Ministarstvo dodelilo Subotici kamione
Subotica i 6 opština dobile nove kamione za prevoz otpada do regionalne deponije

Foto: ekologija.gov.rs

Gradu Subotica i opštinama Bačka Topola, Mali Iđoš, Čoka, Kanjiža, Senta i Novi Kneževac danas je dodeljeno 25 vozila, 17 autosmećara i osam autopodizača kontejnera, što će unaprediti upravljanje otpadom na njihovim teritorijama, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Opremu je obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine, u sklopu projekta izgradnje regionalnog centra za upravljanje otpadom Subotica, realizovanom uz podršku Evropske unije.

– Ovo je važan dan za lokalne samouprave iz Severnobačkog i dela Severnobanatskog okruga, jer im je dodeljeno 25 novih vozila, koja će doprineti da se unapredi stanje životne sredine. Upravljanje čvrstim otpadom je jedan od prioriteta Ministarstva koje vodim i problem koji možda i najviše muči građane Srbije. Zato smo danas obišli i regionalni centar koji će, upravo zahvaljujući ovoj opremi, raditi u boljem i većem kapacitetu. Želim da zahvalim gradonačelniku Stevanu Bakiću i predstavnicima šest opština na dobroj saradnji i zato što su svojom posvećenošću pokazali da žele da promene na bolje ekološku sliku u svojim sredinama – izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ministarka je rekla da će se u narednom periodu rešavati problem nesanitarnih i divljih deponija u ovom kraju, a preduslov za to je regionalni centar, koji već radi.

– Ministarstvo će uskoro raspisati konkurs za uklanjanje divljih deponija i smetlišta širom Srbije. Pozivam i lokalne samouprave koje su danas ovde da kandiduju projekte i iskoriste podršku države. Želim da pohvalim i što su u prethodnoj godini bili aktivni na našim javnim konkursima i trudili se da realizuju ekološke projekte, koji će unaprediti kvalitet života u njihovim sredinama – rekla je Vujović.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama