Subotica i 6 opština dobile nove kamione za prevoz otpada do regionalne deponije

Ministarstvo dodelilo Subotici kamione
ministarstvo_kamioni_sub

Foto: ekologija.gov.rs

Gradu Subotica i opštinama Bačka Topola, Mali Iđoš, Čoka, Kanjiža, Senta i Novi Kneževac danas je dodeljeno 25 vozila, 17 autosmećara i osam autopodizača kontejnera, što će unaprediti upravljanje otpadom na njihovim teritorijama, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Opremu je obezbedilo Ministarstvo zaštite životne sredine, u sklopu projekta izgradnje regionalnog centra za upravljanje otpadom Subotica, realizovanom uz podršku Evropske unije.

– Ovo je važan dan za lokalne samouprave iz Severnobačkog i dela Severnobanatskog okruga, jer im je dodeljeno 25 novih vozila, koja će doprineti da se unapredi stanje životne sredine. Upravljanje čvrstim otpadom je jedan od prioriteta Ministarstva koje vodim i problem koji možda i najviše muči građane Srbije. Zato smo danas obišli i regionalni centar koji će, upravo zahvaljujući ovoj opremi, raditi u boljem i većem kapacitetu. Želim da zahvalim gradonačelniku Stevanu Bakiću i predstavnicima šest opština na dobroj saradnji i zato što su svojom posvećenošću pokazali da žele da promene na bolje ekološku sliku u svojim sredinama – izjavila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

Ministarka je rekla da će se u narednom periodu rešavati problem nesanitarnih i divljih deponija u ovom kraju, a preduslov za to je regionalni centar, koji već radi.

– Ministarstvo će uskoro raspisati konkurs za uklanjanje divljih deponija i smetlišta širom Srbije. Pozivam i lokalne samouprave koje su danas ovde da kandiduju projekte i iskoriste podršku države. Želim da pohvalim i što su u prethodnoj godini bili aktivni na našim javnim konkursima i trudili se da realizuju ekološke projekte, koji će unaprediti kvalitet života u njihovim sredinama – rekla je Vujović.

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300