Srbija predsedava Međunarodnom komisijom za zaštitu reke Dunav tokom 2023. godine

oblaci_dunav
oblaci_dunav

Na zasedanju Međunarodne komisije za zaštitu reke Dunav (ICPDR) koje je održano u Beču odlučeno je da će Republika Srbija biti predsedavajući Međunarodnom komisijom za zaštitu reke Dunav tokom 2023. godine, stoji u objavi Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Predsedavanje je prilika da Republika Srbija pokrene pitanja od interesa za državu i uspostavi bolje veze preko međunarodne komisije.

Zasedanju je prisustvovala Vedrana Ilić, pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koja je tom prilikom istakla da će se Srbija fokusirati na prioritetne oblasti a to su nedostatak vode i suše, podzemne vode, poboljšanje podataka, tehnologije i komunikacija sa posebnim akcentom na neograničen pristup čistoj, bezbednoj vodi.

Međunarodna komisija za zaštitu reke Dunav (ICPDR) se sastoji od 14 podunavskih zemalja potpisnica Konvencije o zaštiti reke Dunav (Republika Austrija, Bosna i Hercegovina, Republika Bugarska, Republika Hrvatska, Češka Republika, Savezna Republika Nemačka, Mađarska, Republika Moldavija, Rumunija, Slovačka Republika, Republika Slovenija, Republika Srbija, Ukrajina, Crna Gora) i EU.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje