“Sekopak” lider u implementaciji međunarodnih standarda u oblasti cirkularne ekonomije

cirkularna_ekonomija_
cirkularna_ekonomija_2

Kao vodeći operater ambalažnog otpada “Sekopak” teži da prati trendove i usvaja nove standarde na našem tržištu. ISO 59004 i ISO 59010 su novi standardi u Srbiji iz oblasti cirkularne ekonomije, a kompanija “Sekopak” je među prvima koja ih je usvojila, saopšteno je iz te kompanije.

Međunarodni ISO standardi pomažu “Sekopaku” da iz godine u godinu unapređuje poslovanje, pa nakon sertifikata ISO 9001 i ISO 14001, u “Sekopakov” sistem implementirana su dva nova standarda serije 59000 u oblasti cirkularne ekonomije – ISO 59004 Cirkularna ekonomija – Rečnik, principi i uputstva za primenu i ISO 59010 Cirkularna ekonomija – Smernice za tranziciju poslovnih modela i mreža vrednosti.

sekopak sertifikat

Foto: Sekopak

Cirkularna ekonomija podrazumeva štednju resursa putem ponovne upotrebe materijala, kao i svođenje otpada iz proizvodnje i životnog ciklusa na minimum. Za ove principe “Sekopak” se od osnivanja zalaže, a implementacijom ovog standarda čini ovaj proces transparentnim, a ulogu “Sekopaka” u sistemu još čvršćom.

ISO 59004 je deo ISO porodice standarda koji podrazumeva definisanje osnovnih pojmova i pružanje podrške organizacijama ka cirkularnosti. Linearni model ekonomije doveo je do velikih ekoloških izazova, pa se ISO 59004 zalaže za model cirkularne ekonomije i održivo upravljanje prirodnim resursima i podršku održivoj budućnosti.

ISO 59010 pruža preciznije smernice za tranziciju kompanija i organizacija sa linearnog u cirkularni model poslovanja. Predstavlja dopunu standardu ISO 59004 u vidu pružanja razvoja strategija u domenu cirkularnosti, koje su ključne za održivi razvoj.

Međunarodni standard sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001, kao i ISO 14001 koji se odnosi na upravljanjem životnom sredinom, “Sekopak” implementira više od 10 godina.

Usmeravanjem ka novim standardima “Sekopak” usklađuje svoje poslovanje sa međunarodno priznatim normama, učvršćuje poverenje saradnika uz zadovoljenje propisa i u skladu sa najvišim standardima poslovanja i zahtevima tržišta.

Izvor: Promo

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300