Reciklomati u 3 “Lidl” prodavnice – Građani reciklažom doniraju fondaciji “Budi human”

reciklomat lidl
reciklomat lidl

Kompanija “Lidl Srbija” pokrenula je novi ekološko-humanitarni projekat “Dobro se reciklažom vraća” koji omogućava potrošačima da vraćanjem na reciklažu PET i ALU ambalaže pića u aparate postavljene u tri “Lidl” prodavnice, osim doprinosa očuvanju životne sredine, doniraju sredstva fondaciji “Budi human”.

Za svaku vraćenu PET ili ALU “Lidl” ambalažu ubačenu u aparat, kompanija donira po 5 dinara fondaciji, saopštila je kompanija “Lidl”.

Dva aparata za vraćenu ambalažu pića postavljena su u “Lidl” prodavnicama u Novom Sadu, na adresama Bulevar vojvode Stepe 2 i Temerinska 98A, dok je treći postavljen u prodavnici u Nišu u ulici Vizantijski bulevar 47.

Ovi aparati prihvataju PET i ALU ambalažu isključivo od proizvoda kupljenih u “Lidl” prodavnicama, koje sistem registruje pomoću bar koda.

– Na ovaj način želimo da motivišemo građane da se aktivno uključe u ekološke inicijative, obzirom da reciklažom čuvamo resusrse, energiju i uopšteno, našu planetu. Sistem povrata ambalaže u “Lidl”-u je jednostavan, pa potrošači pri svakom odlasku u kupovinu mogu da od nečeg što je ranije bio otpad, naprave dobro delo za prirodu i društvo – izjavila je rukovodilac korporativnih komunikacija u “Lidlu Srbija” Martina Petrović.

Projekat “Dobro se reciklažom vraća” je nastao sa ciljem da se podigne svest o ekološkim izazovima današnjice, a izrastao je iz “Lidl”-ove globalne strategije “REset Plastic”, koja nastoji da kroz različite inicijative uključi i edukuje potrošače o odgovornom odnosu prema plastici. Ovaj put, potrošačima je obezbeđena i dodatna motivacija – donacija od 5 dinara za pomoć osobama sa zdravstvenim problemima fondacije “Budi human”.

Humanitarna fondacija “Budi human” je organizacija koja pruža podršku pojedincima kojima je neophodna pomoć za lečenje. Ona omogućava da svi korisnici pomoći na jednostavan način dođu do potrebnih sredstava uplatama putem SMS poruka.

Svaki potrošač koji želi da reciklira i donira može da ubaci PET ambalažu zapremine od 0,5l do 3l i limenke od alkoholnog i bezalkoholnog pića kupljene u “Lidl” prodavnicama. Kako bi ambalaža bila prihvaćena, pored toga što mora da ima vidljivi bar kod, neophodno je da bude prazna i bez oštećenja. Ambalaže od kartona, stakla, mleka i nealuminijumske limenke neće biti prihvaćene. Lidl će fondaciji “Budi human” za svaki komad donirati po 5 dinara.

Više detalja o projektu “Dobro se reciklažom vraća” pogledajte OVDE.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300