Produžena grejna sezona, sve toplane u Srbiji će raditi do 3. maja

Grejanje radijator
grejanje_radijtor_21

Isporuka toplotne energije za korisnike daljinskog grejanja odvija se bez problema, a sve toplane u Srbiji do 3. maja radiće u produženom režimu, rečeno je danas na sastanku Radne grupe za praćenje sigurnosti snabdevanja energijom i energentima. Kako je saopštilo Ministarstvo energetike, konstatovano je da su lokalne samouprave odlučile da se nastavi isporuka grejanja sve dok je temperatura niža od 12 stepeni Celzijusa.

U saopštenju se navodi da su na sednici su predstavljeni najnoviji podaci o stanju elektroenergetskog sistema u Srbiji, kao i da se govorilo o proizvodnji i distribuciji električne i toplotne energije i stanju u gasnom sektoru, ali i o stanju mazuta, proizvodnji i dovozu uglja u termoelektrane i proizvodnji, prenosu i distribuciji električne energije.

Kad je reč o proizvodnji električne energije, konstatovano je da hidro sektor funkcioniše veoma dobro i da je raspoloživost uglja ograničavajući faktor za termo sektor.

Remonti po planu

Predstavnici “Elektromreže Srbije” i “Elektrodistribucije Srbije” istakli su da ne postoje problemi u stabilnosti sistema i da se remonti obavljaju po planu.

Radna grupa konstatovala je da je stabilno snabdevanje domaćeg tržišta gasom i istakla da je Banatski Dvor popunjen sa 40 odsto kapaciteta, što ga čini trenutno najpopunjenijim skladištem gasa u Evropi.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300