Produžen rok za korišćenje zamenskih putovanja

Suncobran na plazi
suncobran_plaza_more_2021

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić rekla je danas da je produžen rok za zamenska putovanja do 31. decembra 2022. godine, saopštilo je to ministarstvo.

Ona je rekla da je na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojena Uredba o izmeni uredbe o ponudi zamenskog putovanja za turističko putovanje koje je otkazano ili nije realizovano usled bolesti kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2.

– Zbog pandemije i masovnih otkazivanja turističkih putovanja, koja su delimično ili u celosti uplaćena zaključno sa 15. martom 2020. godine, bez obzira na period realizacije produžen je rok za korišćenje zamenskih putovanja do 31. decembra 2022. godine – rekla je Matić.

Dodala je da je u interesu samih putnika, a u cilju zaštite aktera turističke privrede i opstanka brojnih agencija i više hiljada radnih mesta, resorno Ministarstvo za turizam predložilo donošenje izmene uredbe.

Prema njenim rečima ukoliko se putnk odluči za povraćaj iznosa koji je uplatio za nerealizovano putovanje ili je otkazano zamensko putovanje, privredno društvo, drugo pravno lice ili preduzetnik, koji je kao organizator putovanja prodao turističko putovanje dužni su da vrate uplaćena sredstava, najkasnije do 1. februara 2023. godine.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300