Preprodavci na pijaci moraju imati fiskalne kase, ali ne i poljoprivrednici koji prodaju svoje proizvode

pijaca_rotkvice

Poljoprivredni proizvođači koji svoje proizvode prodaju na pijačnim tezgama, ukoliko nisu registrovani kao preduzetnici kod Agencije za privredne registre, oslobođeni su obaveze uvođenja fiskalnih kasa, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Oni posebno ukazuju na to da obavezu fiskalizacije imaju obveznici fiskalizacije koji se bave preprodajom robe na pijačnim tezgama, a sa ciljem suzbijanja sive ekonomije i kako navode, onemogućavanja nelojalne konkurencije koja zbog takvog načina poslovanja postoji na tržištu.

– Napominjemo da su predstavnici Ministarstva finansija mesecima unazad kontinuirano u kontaktu sa predstavnicima lica koja obavljaju delatnost na pijacima, kao i da je deo ovih lica koja se bave preprodajom robe već prijavio poslovni prostor koji se nalazi na pijaci, i po tom osnovu ostvario pravo na subvenciju za kupovinu novih fiskalnih uređaja – navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Oni podsećaju da je rok za prelazak na novi model fiskalizacije najkasnije 30. april i da neće biti odlaganja tog roka. Navode da je do sada oko 130.000 obveznika fiskalizacije prijavilo svoje poslovne prostore za prelazak na novi model.

– Novom uredbom, koja će se danas naći na sednici Vlade Srbije, biće otvoren novi rok za prijavu za subvencije, od 15. marta do 5. aprila ove godine. Pozivamo još jednom sve obveznike fiskalizacije da se prijave za subvencije i da što pre pređu na novi model, te da ne čekaju poslednji rok, koji ističe 30. aprila – poručili su iz resornog ministarstva.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300