Poziv ugostiteljima da se prijave za vaučere

Vodopad Ripaljka u Sokobanji
ripaljka_sokobanja

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić pozvala je danas ugostitelje da se prijave za subvencije po osnovu krišćenja vaučera za usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima.

– Domaći turistički promet beleži konstantan porast zahvaljujući vaučerima za odmor u Srbiji i oni će i ove godine biti izuzetno značajni kako bi se ublažile posledice koje je pandemija korona virusa imala na sektor turizma i ugostiteljstva – rekla je Matić, saopštio je njen kabinet.

Ona je istakla da se vaučeri, u vrednosti 5.000 dinara po korisniku, mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Ceo postupak prijave, rezervacije i podnošenja zahteva ugostitelja za refundaciju po osnovu korišćenja vaučera sprovodi se preko centralno-informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma (eTurista).

100.000 vaučera u 2022. godini

S obzirom na to da je u ove svrhe budžetom za sledeću godinu opredeljeno 500 miliona dinara, građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera za subvencionisani smeštaj.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje