Potpisan ugovor za izgradnju 16 “zelenih stanica” na autoputevima Srbije

punjac elektricni automobil
punjac elektricni automobil

Ugovor o finansiranju izgradnje „zelenih stanica“ u Srbiji potpisali su danas JP “Putevi Srbije” i kompanije “Elcom Bgd” d.o.o. i “Itech Corp” d.o.o.

Ove dve kompanije biće finansijeri gradnje 16 “zelenih stanica” na domaćim auto-putevima, objavljeno je na sajtu JP “Putevi Srbije”.

Finansiranje izgradnje “zelenih stanica” podrazumeva izgradnju objekata sa elektropunjačima za električna vozila i pratećih sadržaja puta na postojećim odmorištima i parkiralištima na državnim putevima prvog A reda u Srbiji.

– Finansijer je u obavezi da na ukupno 16 lokacija instalira minimum pet elektropunjača po lokaciji, izgradi objekte do 100 m2 sa pratećim sadržajima koji su neophodni korisnicima auto-puteva, kao što su restorani, servisi, prodavnice i dr – navodi se u saopštenju.

Procenjena vrednost investicije koja je navedena u javnom pozivu je oko 768 miliona dinara.

Ranije je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, izjavio da su se na tender za gradnju 16 “zelenih stanica” na auto-putevima u Srbiji javile četiri kompanije.

Moguće je najmanje postaviti 80, a najviše do 320 punjača za električne automobile, sa najmanje dva prikljčka za punjenje na svakom punjaču i sa minimalnom snagom 150 kW, rekao je ranije Vesić.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300