Postavljen reciklomat na gradskom trgu u Aranđelovcu

reciklomat arandjelovac
Postavljen reciklomat na gradskom trgu u Aranđelovcu

Foto: Sekopak/Instagram

U okviru projekta “Reciklažom za čistiji Aranđelovac”, na Dan grada na trgu Venac slobode u Aranđelovcu, postavljen je reciklomat, sa ciljem da se građani motivišu da odvajaju i recikliraju ambalažni otpad.

Reciklomat, veličine trafike, ima dva otvora. U jednom se ubacuje PET boce, limenke i tetrapak, a u drugom staklo. Na displeju može da se pročita koliko je jedinica ambalažnog otpada sakupljeno.

Postavku reciklomata omogućila je kompanija “Knjaz Miloš”, dajući tako novi doprinos zajedničkom dugoročnom projektu sa JKP “Bukulja”, “Sekopakom” i opštinom Aranđelovac, u sklopu kojeg se uvođenjem različite infrastrukture za separaciju otpada i edukativnim kampanjama približava važnost reciklaže.

Tim povodom predsednik opštine Aranđelovac Bojan Radović, naglasio je značaj ovakvih partnerstava:

– Samo jedinstveno i uz međusobnu saradnju možemo uspeti u ključnom cilju danas, a to je uspostavljanje balansa i harmonije sa ekološkim i zdravim životnim okruženjem. Zahvalan sam kompanijama “Knjaz Miloš” i “Sekopak” što su učinile da građanima Aranđelovca budu pristupačna različita rešenja koja im pomažu da se odgovorno ponašaju prema našoj životnoj sredini. Opremanjem škola kantama za separaciju i edukacijom dece, postavkom kanti za separaciju u domaćinstvima, kao i u ugostiteljskim objektima i na centralnim gradskim lokacijama u našem gradu, svi dobijaju mogućnost da se uključe i doprinesu.

Cilj je da se kroz reciklomat prikupi 50.000 ambalažnih jedinica, a na svakih 10.000 prikupljenih ambalažnih jedinica kompanija “Knjaz Miloš”, “Sekopak” i JKP “Bukulja” organizovaće ekološku akciju čišćenja životne sredine i sadnje drveća.

– Odlaganjem ambalažnog otpada u reciklomat građani omogućuju da ona, reciklažom, postane dragocen resurs za ponovnu upotrebu. Reciklomat je jedna od investicija Knjaz Miloša za čistiju i održiviju budućnost, koja je kroz različita partnerstva, edukaciju i dobra sistemska rešenja obaveza svih nas da se za nju pobrinemo. Nastavićemo da u izvrsnoj saradnji sa JKP Bukulja i Sekopakom građanima pomažemo da brinu o našem okruženju, a posebno se radujemo saradnji sa mladima u različitim ekološkim akcijama – istakla je Milana Petrović, menadžerka za javne i korporativne poslove kompanije “Knjaz Miloš”.

Generalna direktorka “Sekopaka” Violeta Belanović Kokir navela je da je “želja da se uspostave dobri standardi za reciklažu u Aranđelovcu”.

– Osmislili smo dobar plan koji ima za cilj da približi ovu temu građanima svih uzrasta kroz različite vrste akcija. Krenuli smo od najmlađih koji će od nove školske godine imati priliku da odvajaju ambalažni otpad u školama, a tokom leta održaće se zanimljive akcije za prikupljanje ambalažnog otpada od građana.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama