“Porsche” kupio većinski udeo u hrvatskom “Greyp Bikes”

greyp bikes
greyp_bikes

Foto: greyp.com

Nemački “Porsche” kupio je većinski udio u “Greyp Bikes”, hrvatskoj kompaniji za razvoj i proizvodnju električnih bicikala, objavljeno je na sajtu “Greyp Bikes”.

Mate Rimac, osnivač kompanije, ostaće manjinski deoničar. “Porsche” je već imao udeo u “Greyp”, a preuzimanje se očekuje do kraja godine. Ceo proces je na odobrenju regulatornih tela te još nije pravno finaliziran, poručuju iz Greypa.

Lutz Meschke, šef finansija i potpredsednik uprave “Porsche” kaže da je ovo potez kojim su se potvrdili kao pionir održive mobilnosti i da dosledno napreduju u strategiji e-mobilnosti.

– Naše aktivnosti u sektoru e-bicikli naglašavaju naš dosledan pristup. “Porsche” je godinama vodeći ponuđač plug-in hibrida, 2019. lansirali smo prvi potpuno električni Porsche Taycan, a prošle godine jedno od tri vozila koje smo isporučili bilo je opremljeno električnim motorom. Naš je ambiciozni cilj imati CO2 neutralnost u celom lancu vrednosti do 2030. godine – kaže Meschke.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300