Ponovo uspostavljena železnička linija na relaciji Subotica-Segedin

pruga
pruga

Nakon osam godina ponovo je uspostavljena železnička linija na relaciji Subotica – Segedin, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj.

Tim povodom ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić dočekali su na železničkoj stanici Palić mađarskog ministra Janoša Lazara.

Vesić je naveo da nas čeka i uspostavljanje brze pruge od Beograda do Budimpešte, da će biti završena pruga do Subotice do kraja sledeće godine i da će to biti prava kruna u odnosima dve zemlje jer će na taj način još bolje biti povezane.

– Takođe, čeka nas i izgradnja pruge Subotica – Baja i to je plan Srbije i Mađarske za budućnosti – rekao je Vesić.

Janoš Lazar je naglasio da ovde nije reč samo o simboličnom događaju, već o nečemu što će stvarno i funkcionisati, odnosno da će po pet parova vozova funkcionisati između Subotice i Segedina.

– Srbija nam je pomogla da ostvarimo naš stari plan, jer danas možemo da kažemo da se mi Mađari i Srbi držimo zajedno i da se Mađarska i Srbija drže zajedno. Današnji dan i ova linija je simbol tog zajedništva – rekao je Lazar.

Istakao je da se radi na tome da Srbi i Mađari mogu šti više da se zbliže, zajednički da rade, da može da se saobraća ne samo drumovima, nego i vozovima i da se ne može stići u Mađarsku samo jednim putem nego na više prelaza.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300