Počela izgradnja novih 10 km biciklističke staze Novi Sad Begeč

izgradnja biciklističke staze Novi Sad Begeč
Počela izgradnja novih 10 km biciklističke staze Novi Sad Begeč

Foto: Grad Novi Sad

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije započela je realizaciju radova na izgradnji 3. faze biciklističke staze Novi Sad – Begeč, na delu trase od Ulice Sime Matavulja u Novom Sadu do Dunavske ulice u Futogu, u dužini od 10.573 metara, saopšteno je na sajtu Grada Novog Sada.

Ovu investiciju, vrednu 170 miliona dinara, zajedničkim ulaganjem finansiraju Grad Novi Sad i Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, a ugovoreni rok je 240 kalendarskih dana.

Trasa biciklističke staze Novi Sad – Begeč svojim najvećim delom vodi po kruni odbrambenog nasipa od Dunava, a manjim kroz urbanu zonu. Do sada je izgrađeno njenih 6.275 metara, od Obalske ulice u Begeču do Dunavske ulice u Futogu.

Biciklistička staza Novi Sad – Begeč pripada jednom od tri biciklistička koridora koji prolaze kroz Srbiju – koridoru Euro Velo 6, jednoj od najpopularnijih evropskih ruta. Biciklistički koridor Euro Velo 6 ide od Atlantika do Crnog mora, a kroz našu zemlju proteže se u dužini od 665 kilometara i poznat je pod imenom Dunavska ruta.

Uređenjem postojećih i izgradnjom novih biciklističkih staza promoviše se ideja o zdravom načinu života, a ujedno značajno doprinosi zaštiti životne sredine, kažu iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, te najavljuju da će nastaviti sa uređenjem biciklističke infrastrukture i u narednom periodu.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama