Otpad iz Loznice, Krupnja, Ljubovije i Malog Zvornika odlaziće u regionalnu deponiju u Kaleniću kod Uba

otpad divlje deponije
otpad divlje deponije

Četiri lokalne samouprave – Loznica, Krupanj, Ljubovija i Mali Zvornik, danas su se pridružile Regionalnom centru za upravljanje otpadom „Eko – Tamnava“ u Kaleniću kod Uba, što znači da će se u ovom centru, kad bude izgrađen, zbrinjavati otpad na savremen način za ukupno 15 gradova i opština, saopštilo je Ministarstvo zaštite životne sredine.

Ugovori o pridruživanju potpisani su sa direktorom Regionalnog centra „Eko – Tamnava“ Zoranom Petrovićem, u prisustvu ministarke Irene Vujović. Potpisali su ih gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović i predsednici opština Krupanj, Mali Zvornik i Ljubovija, Ivan Isailović, Zoran Jeftić i Milan Jovanović.

Otpad sa svojih teritorija odvoze i zbrinjavaju u Regionalnom centru za upravljanje otpadom i pridružili su se danas jednom od najvećih kapitalnih zelenih projekata u Srbiji – izgradnji regionalnog centra za upravljanje otpadom u Kaleniću kod Uba.

U narednom periodu očekuje se početak izgradnje regionalne deponije u selu Kalenić, u opštini Ub. Na toj lokciji biće izgrađena i kompletna prateća infrastruktura koja obuhvata transfer stanice, reciklažne centre, postrojenje za biološki tretman otpada i druge objekte neophdne za rešavanje jednog od najvećih ekoloških problema Srbije – neadekvatnog upravljanja otpadom.

Realizacijom projekta sistemski će biti rešen problem upravljanja otpadom za građane Uba, Valjeva, Osečine, Lajkovca, Mionice, Ljigu, Koceljeve, Vladimiraca, Barajeva, Lazarevca i Obrenovca, a od danas i za građane Krupnja, Malog Zvornika, Loznice i Ljubovije. Svih 15 lokalnih samouprava zbrinjavaće otpad na savremen način, čime će se unaprediti kvalitet života građana građana koji tu žive.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300