Otkrivamo “Šumsku Tajnu” – Namaz sa pečurkama osvaja tržište Srbije, a i Nemačke i Južne Koreje

Sumska Tajna
sumska_tajna_2

Foto: sumskatajna.rs

Njihovi proizvodi su pogodni za sve koji se zdravo hrane ili samo žele da obogate doručak novim ukusima. Ključna tajna je u pečurkama i to divljim, nabranim u šumama Srbije.

Na ideju da proizvode i distribuiraju namaze sa šumskim pečurkama u kompaniji “Forest Secret” došli su nakon uvida da na tržištu nema sličnih proizvoda. Tako je pre četiri godine nastao brend “Šumska Tajna”.

Šumske pečurke

“Šumska Tajna” piše na staklenim teglicama u kojima su namazi sa šumskim pečurkama kao što su vrganj, lisičarka, crna truba, smrčak, crni tartuf i beli tartuf, a kasnije su im se pridružile i dve vrste humusa – humus natur i humus pikant.

– Odlučili smo se za proizvode sa šumskim pečurkama jer su one najzdraviji plodovi prirode. Namazi od pečuraka nisu bili prisutni na tržištu, a Srbija je glavna sirovinska baza pečuraka u Evropi posle Poljske. Nijedan inostrani proizvođač ne može da nam bude konkurentan sa sirovinom – kaže za portal SRDA Nikola Stanišić, osnivač i generalni direktor kompanije “Forest Secret DOO”.

Svi proizvodi su posni, veganski, bezglutenski, visoko proteinski, niskokalorični i pogodni za dijabetičare i nisu GMO uzgajani.

nikola_stanisic

Foto: Lična arhiva/ Nikola Stanišić

Kakva je receptura?

Sastavni deo svih ovih proizvoda je leblebija, mahunarka bez glutena koja je bogata vlaknima i proteinima, i hladno ceđeno suncokretovo ili maslinovo ulje i himalajska so, dok u u humusima ima i začina.

Sirovinu, kaže, nabavljaju od kompanija čije se otkupne stanice nalaze po planinskim predelima Srbije.

Sumska Tajna humus

Foto: sumskatajna.rs

Ko su kupci?

Stanišić kaže da je od samog plasmana proizvoda na tržište veliko interesovanje kupaca.

– Kupci naših proizvoda su vegani, vegeterijanci, osobe koje poste, majke sa malom dece koje žele da se cela porodica zdravo hrane, zatim svi oni koji imaju svest o zdravoj hrani i benefitima njenog konzumiranja. Sve je više osoba koje paze na ishranu i šta jedu, jer zdrava hrana nije trend već budućnost – navodi Nikola Stanišić.

Naš sagovornik ističe da među kupcima ima i onih sa specifičnim oboljenjima, naročito celijakijom budući da su njihovi proizvodi bez glutena.

sumska_tajna_humus

Foto: Šumska tajna

Cilj – rast izvoza i prodaje

“Šumska Tajna” je stigla do potrošača u Nemačkoj, Hrvatskoj, Južnoj Koreji i Severnoj Makedoniji.

U Evropi su im partneri neki od najvećih trgovinskih lanaca poput “Ahold Delhaize”, “Edeka”, “Rewe” i “Spar”.

Plan im je da izvoz prošire i na zemlje Jugoistočne Evrope. Strategija kompanije je da bude dugoročno okrenuta ka izvozu tako da je cilj da 70% godišnje proizvodnje ide u izvoz.

Predrag Nikšić, suvlasnik i menadžer prodaje, kaže da im je jedan od prioriteta i proširenje kapaciteta proizvodnje, a što se prodaje tiče, da njihovih proizvoda bude na što više lokacija

Sada se “Šumska Tajna” može pronaći u prodavnicama “Maxi”, “Tempo”, “Idea”, “Roda”, “Mercator”, “Aroma”, “Univerexport”, DIS, kao i u oko 100 manjih radnji, uglavnom prodavnicama zdrave hrane i drugim specijalizovanim radnjama.

predrag_niksic

Foto: Lična arhiva/ Predrag Nikšić

– Želimo da nastavimo dobar kontinuitet iz januara i februara i da do kraja godine generišemo trocifreni rast svakoga meseca. Fokus je da svakoga dana imamo male pobede u objektima, da im se zajedno radujemo i da rastemo. Za četvrti kvartal planiramo lansiranje novih proizvoda u kategoriji humusa – otkriva sagovornik.

Omiljen vrganj

umska_tajna_namaz vrganj

Foto: Šumska tajna

Najveće interesovanje vlada za namaz od vrganja, a potrošači se sve više opredeljuju i za humus natur.

– Struktura mase, punoća ukusa, staklena teglica, tradicionalna libanska receptura su elementi koje definitivno brzo osvajaju nove konzumente i potrošače. Na nama je da zadržimo kvalitet proizvoda i da ga učinimo dostupnim sto većem broju potrošača – ističu u ovoj kompaniji.

 

 

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje