Vodič za postupanje u slučaju nepropisnog upravljanja opasnim otpadom

opsan otpad u prirodi
Vodič za postupanje u slučaju nepropisnog upravljanja opasnim otpadom

Opasan otpad, kao što su iskorišćene baterije, boje i lakovi, različite hemikalije, otpadno motorno ulje, otpad koji sadrži azbest i dr, predstavlja ozbiljnu opasnost po zdravlje ljudi ili životnu sredinu ukoliko se tretira, sakuplja, skladišti, transportuje ili odlaže na nepropisan način.

U cilju unapređenja odgovornog upravljanja opasnim otpadom kreiran je Vodič za postupanje u slučaju nepropisnog upravljanja opasnim otpadom. Vodič predstavlja alat za postupanje inspekcije za zaštitu životne sredine, pripadnika policije i uprave za vanredne situacije, kao i pravosudnih organa u sprovođenju propisanih mera upravljanja opasnim otpadom saglasno propisanim nadležnostima i ovlašćenjima.

U Vodiču su prikazani primeri iz prakse u vidu studija slučaja, u kojima su navedene preduzete radnje na sprovođenju propisanih mera, uspostavljena saradnja i koordinacija, sa svim nedoumicama i izazovima sa kojima su se suočili inspektori za zaštitu životne sredine, tužioci, sudije i policijski i drugi službenici.

Izdavači publikacije su Ministarstvo zaštite životne sredine i Misija OEBS-a u Srbiji.

Možete pogledati publikaciju na linku ispod

Vodič za postupanje u slučaju nepropisnog upravljanja opasnim otpadom

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama