Vodič za postupanje u slučaju nepropisnog upravljanja opasnim otpadom

opsan otpad u prirodi
opasan_otpad

Opasan otpad, kao što su iskorišćene baterije, boje i lakovi, različite hemikalije, otpadno motorno ulje, otpad koji sadrži azbest i dr, predstavlja ozbiljnu opasnost po zdravlje ljudi ili životnu sredinu ukoliko se tretira, sakuplja, skladišti, transportuje ili odlaže na nepropisan način.

U cilju unapređenja odgovornog upravljanja opasnim otpadom kreiran je Vodič za postupanje u slučaju nepropisnog upravljanja opasnim otpadom. Vodič predstavlja alat za postupanje inspekcije za zaštitu životne sredine, pripadnika policije i uprave za vanredne situacije, kao i pravosudnih organa u sprovođenju propisanih mera upravljanja opasnim otpadom saglasno propisanim nadležnostima i ovlašćenjima.

U Vodiču su prikazani primeri iz prakse u vidu studija slučaja, u kojima su navedene preduzete radnje na sprovođenju propisanih mera, uspostavljena saradnja i koordinacija, sa svim nedoumicama i izazovima sa kojima su se suočili inspektori za zaštitu životne sredine, tužioci, sudije i policijski i drugi službenici.

Izdavači publikacije su Ministarstvo zaštite životne sredine i Misija OEBS-a u Srbiji.

Možete pogledati publikaciju na linku ispod

Vodič za postupanje u slučaju nepropisnog upravljanja opasnim otpadom

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300