National Geographic foto konkurs – Istražite svet kroz objektiv

selo_pogled
selo_pogled

Fotografija je umetnost kroz koju se izražavamo i doživljavamo svet. Iza svake fotografije krije se priča koja nas upoznaje sa samim autorom, ali i sa predmetom ispred objektiva. Objekat koji je fotografisan često može biti samo jedan, a mogućnosti i načina na koje ga može uslikati je bezbroj. Upravo u tome i leži sloboda fotografije – dopušta nam da se izrazimo kako želimo. To nije samo puko “škljocanje” fotoaparatom ili telefonom – to je emocija, prečica do tuđe realnosti, tuđe viđenje sveta.

Dobra fotografija pre svega treba da ispuni tehničke zahteve kao što su forma, osvetljenje, padanje senke, ugao, ekspozicija, oštrina, kadriranje i dubina. No, ono što je zapravo suština jeste emocija koju fotografija prenosi. Ukoliko smatrate da na ovaj način možete prikazati određenu emociju i ukoliko živite kroz svoj objektiv, National Geographic konkurs za najbolju fotografiju je prava stvar za vas, saopštili su organizatori.

Konkurs će trajati do 31. avgusta – što znači da imate dovoljno vremena da kreirate savršenu fotografiju koja će najbolje prikazati vaš talenat, rad i ugao posmatranja. Kroz svoj rad možete prikazati lepotu prirode, priču jednog naroda ili pak deo svoje svakodnevice, ali iz sasvim drugačije perspektive. Pustite mašti na volju, jer pomenuti konkurs pruža potpunu slobodu da izrazite sebe.

Takmičenje podrazumeva 4 kategorije, a nazivi kategorija u skladu su sa zadatim temama – životinje, ljudi, pejzaži i odozgo.

Za svaku od kategorija se možete prijaviti sa jednom fotografijom, a svi radovi biće objavljeni na sajtu photocontestrs.natgeotv.com od 1. do 15. septembra. Publika će imati mogućnost da glasa za svoje omiljene radove, a fotografija sa najviše glasova osvojiće nagradu publike.

Takođe, fotografije iz svih pomenutih kategorija, pregledaće stručni žiri koji će izabrati najbolju prvoplasiranu i drugoplasiranu fotografiju. Potom će biti izabran pobednik celokupnog takmičenja. Četiri pobedničke fotografije biće objavljene u oktobarskom izdanju National Geographic magazina.

Mogućnost učestvovanja imaju samo osobe starije od 18 godina sa originalinim fotografijama koje nisu starije od godinu dana, koje nisu ranije objavljivane i koje se nisu izlagale na drugim konkursima.

Žiri sačinjavaju eksperti u svojoj oblasti – Haime Roho, Marko Risović i Predrag Kostin. Njima se pridružuje i Milana Petrović – glavna i odgovorna urednica svih izdanja National Geographic magazina.

Svakog od pobednika očekuju vredne nagrade – autor fotografije koja je proglašena najboljom na celokupnom foto konkursu biće nagrađen National Geographic putovanjem u Portugaliju u organizaciji turističke agencije G Adventures. Pobednici iz svake kategorije, kao i autor sa najviše glasova publike, osvojiće i Samsung Galaxy S22 mobilni telefon. Sve drugoplasirane pobednike očekuje jednogodišnja pretplata na magazin National Geographic.

Prijave na sajtu organizatora OVDE.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300