Na proleće nove subvencije za kupovinu bicikli u Novom Sadu

bicikle
bicikle

Građani Novog Sada uskoro će ponovo moći da se prijave za subvencije koje su namenjene kupovini bicikli, saopštila je uprava vojvođanske prestonice. Novosađani koji ostvare pravo na subvenciju imaće rok da kupe novi bicikl, a nakon toga će im deo novca u iznosu od 10.000 dinara biti refundiran.

Gradska uprava u Novom Sadu kako se objašnjava na taj način pokušava da utiče na veću upotrebu ekološki prihvatljivijih oblika transporta. U budžetu je pripremljeno 20 miliona dinara, a najmanje 18 miliona dinara podeliće se za subvencije, dok će izabrano udruženje sa dva miliona dinara pokriti svoje troškove.

Kako piše portal 021.rs to je duplo viši iznos opredeljen za odabrano udruženje u odnosu na prošlogodišnjih milion dinara, dok je iznos subvencije za građane ostao po 10.000 dinara.

Gradska uprava u tom gradu trenutno traži udruženje putem kojeg će podeliti te subvencije građanima. Konkurs je kako se podseća otvoren do 3. februara, a javni pozvo građanima neće biti upućen pre marta.

Izabrano udruženje pripremiće javni poziv, otvoriti ga za građane i organizovati podelu novca, odnosno potpisivanje ugovora za dodelu subvencija. Pravo na učešće na konkursu imaju registrovana udruženja građana iz Novog Sada, koja se bave zaštitom životne sredine i/ili promocijom biciklizma.

Prošle godine su, po prvi put, sprovedena ukupno dva takva konkursa i dve podele subvencija. Prve subvencije je podelila Novosadska biciklistička inicijativa, koja je i inicijator akcije, dok je u drugom krugu subvencije dodelio Novosadski ekološki centar.

U oba kruga vladalo je ogromno interesovanje za subvencije, a samo najbrži su ostvarili pravo na subvenciju. U sledećem krugu, na proleće, pravo na subvenciju imaće najviše 1.800 građana koji žele novi bicikl.

Konkurs za izbor udruženja dostupan je na sledećem LINKU.

Subvencije za kupovinu bicikala prošle godine građanima je isplaćivao i Grad Beograd u iznosu od po 5.000 dinara. Gradska uprava srpske prestonice nedavno je ponovo najavila realizaciju projekta javnih bicikli.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300