Muzej sladoleda u Beogradu – Mesto sa 50 ukusa hladne poslastice

muzej_sladoleda

Foto: muzejsladoleda.rs

U samom srcu Beograda, u Uzun Mirkovoj ulici, nalazi se neklasičan muzej u kome možemo da se rashladimo ovog leta. U pitanju je muzej sladoleda u kome se nalazi čak pedeset različitih ukusa ove, za mnoge, omiljene poslastice, a do sada su razvili 90 ukusa.

– Kao šef kuhinje sa desotogodišnjim iskustvom u ugostiteljstvu imala sam priliku da vidim ovako nešto, iako nisam radila u poslastičarnici. Posećivala sam fabrike za proizvodnju sladoleda u Sloveniji i Italiji i dopalo mi se kakve sirovine koriste, pa sam želela da tako nešto pokrenemo i ovde – kaže tehnolog muzeja sladoleda Ivana Baštić i dodaje da ona sama pravi sladolede, a da su tu radnici koji se bave prodajom.

Muzej dobro funkcioniše kako leti, tako i zimi.


– Naši sladoledi mogu i zimi da se jedu, jer su na mlečnoj bazi – koristimo pavlaku, šećer i mleko uz dodatak italijanskih sastojaka. Ono što je veoma važno za mlečni sladoled jeste mleko, koje mora da bude veoma dobro zbog mlečne masti. I ono je sa naših prostora – ističe sagovornica N1.

Ukusi koje je Baštić izdvojila su pre svega malina, koja je sa našeg područja, iz Arilja, ali i jafa ukus koji je jedan od novijih u muzeju.

Izvor: N1

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300