Momčilo Antonijević predstavio zbirku recepata lekovitog bilja “Divlji kuvar”

momcilo_antonijevic_divlji_kuvar
Momčilo Antonijević predstavio zbirku recepata lekovitog bilja “Divlji kuvar”

Foto: PrtSc Youtube Snaga bilja

Divlji kuvar nije običan kuvar – on je manifest ideje da se za zdravlje borimo prirodom, rekao je novinar i narodni travar Momčilo Antonijević započevši priču o svojoj prvoj zbirci recepata od lekovitog bilja.

U “Divljem kuvaru” nalaze se recepti sa divljim, lekovitim i mirisnim biljem koji na različite načine doprinose snazi imuniteta, a samim tim i kvalitetu života. U knjizi se osim recepata nalaze i priče o ljudima koje je Antonijević sretao tokom razvijanja ideje o pisanju kuvara, prenosi Danas.

Među okupljenima u prepunoj prostoriji beogradskih Silosa bilo je i polaznika Biljarnice, škole poznavanja lekovitog bilja čiji je autor osnivač. Slušaocima se obratio i polaznik prve generacije Dejan Popović, koji je sa Antonijevićem pokrenuo “Dramatičnjak”, projekat proizvodnje različitih vrsta pića od matičnjaka. On je najavio je da će “Dramatičnjak” uskoro dobiti i svoje pivo. Najavljen je i projekat “Seljački čaj”, od čije će prodaje sav prihod biti namenjen ljudima koji žive u brdsko-planinskim krajevima na rubu egzistencije.

Autor je istakao da koncept “Divljeg kuvara” nije gotov, te da se nada da će se njegova ideja dalje razvijati i naći svoj put do što većeg broja ljudi.

– Divlji kuvar je tek počeo da divlja – kazao je kroz smeh.

Momčilo Antonijević je novinar, travar i, kako se sam naziva, gerila baštovan. Od tinejdžerskih dana bavi se sakupljanjem i izučavanjem divljeg i lekovitog bilja i njegovih svojstava. Osnivač je sajta i Youtube kanala “Snaga bilja” posredstvom kojih nastoji da ljude obrazuje o snazi bilja i približi ih prirodi, kao i da im pomogne da u svoju ishranu unesu dozu prirode i tako prepoznaju razliku u svom zdravlju.

“Divlji kuvar” je inače prvi interaktivni kuvar u Srbiji. Svaki recept u knjizi je praćen QR kodom koji upućuje na Youtube kanal gde se može videti kako biljke koje se nalaze u receptu izgledaju i kako se od njih prave jela. Antonijević je zaključio da se nada da će biti više ovakvih knjiga i da ćemo, bez obzira na to čime se bavimo, uspeti da se približimo nekim novim trendovima.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama