Momčilo Antonijević predstavio zbirku recepata lekovitog bilja “Divlji kuvar”

momcilo_antonijevic_divlji_kuvar
momcilo_antonijevic_divlji_kuvar

Foto: PrtSc Youtube Snaga bilja

Divlji kuvar nije običan kuvar – on je manifest ideje da se za zdravlje borimo prirodom, rekao je novinar i narodni travar Momčilo Antonijević započevši priču o svojoj prvoj zbirci recepata od lekovitog bilja.

U “Divljem kuvaru” nalaze se recepti sa divljim, lekovitim i mirisnim biljem koji na različite načine doprinose snazi imuniteta, a samim tim i kvalitetu života. U knjizi se osim recepata nalaze i priče o ljudima koje je Antonijević sretao tokom razvijanja ideje o pisanju kuvara, prenosi Danas.

Među okupljenima u prepunoj prostoriji beogradskih Silosa bilo je i polaznika Biljarnice, škole poznavanja lekovitog bilja čiji je autor osnivač. Slušaocima se obratio i polaznik prve generacije Dejan Popović, koji je sa Antonijevićem pokrenuo “Dramatičnjak”, projekat proizvodnje različitih vrsta pića od matičnjaka. On je najavio je da će “Dramatičnjak” uskoro dobiti i svoje pivo. Najavljen je i projekat “Seljački čaj”, od čije će prodaje sav prihod biti namenjen ljudima koji žive u brdsko-planinskim krajevima na rubu egzistencije.

Autor je istakao da koncept “Divljeg kuvara” nije gotov, te da se nada da će se njegova ideja dalje razvijati i naći svoj put do što većeg broja ljudi.

– Divlji kuvar je tek počeo da divlja – kazao je kroz smeh.

Momčilo Antonijević je novinar, travar i, kako se sam naziva, gerila baštovan. Od tinejdžerskih dana bavi se sakupljanjem i izučavanjem divljeg i lekovitog bilja i njegovih svojstava. Osnivač je sajta i Youtube kanala “Snaga bilja” posredstvom kojih nastoji da ljude obrazuje o snazi bilja i približi ih prirodi, kao i da im pomogne da u svoju ishranu unesu dozu prirode i tako prepoznaju razliku u svom zdravlju.

“Divlji kuvar” je inače prvi interaktivni kuvar u Srbiji. Svaki recept u knjizi je praćen QR kodom koji upućuje na Youtube kanal gde se može videti kako biljke koje se nalaze u receptu izgledaju i kako se od njih prave jela. Antonijević je zaključio da se nada da će biti više ovakvih knjiga i da ćemo, bez obzira na to čime se bavimo, uspeti da se približimo nekim novim trendovima.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300