Mihajlović: Pomoć svim građanima u postavljanju panela i zameni stolarije

Prozor
prozor

Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović uručila je ugovore o sufinansiranju programa ugradnje solarnih panela za domaćinstva gradonačelnicima i predsednicima 37 gradova i opština čija je ukupna vrednost 195 miliona dinara, saopštilo je Ministarstvo.

Ona je rekla da su ciljevi davanja podsticaja za ugradnju solarnih panela smanjenje potrošnje energije na nacionalnom nivou, niži računi za domaćinstva i zdravija životna sredina.

– Mi smo ovim projektom postavljanja solarnih panela i zamene stolarije pokrenuli najveći proces koji znači zdraviju, održiviju i zelenu energetiku. Ukupno je 37 lokalnih samouprava, koje su stvorile uslove za zajedničko sprovođenje ovog projekta, pokazalo svest da neke stvari moramo da menjamo – rekla je Mihajlović.

Istakla je da će se nastaviti subvencionisanje i za postavljanje solarnih panela i zamenu stolarije i u narednim godinama, a da je cilj da sva domaćinstva u Srbiji dobiju tu mogućnost.

– Samo zajedno možemo doći do rezultata i cilja, a to je smanjenje potrošnje za minimum 30%, a to će značiti i niže račune za domaćinstva za takođe 30%. To za Srbiju na nacionalnom nivou znači 3.300 tona manje ugljen-dioksida godišnje – rekla je Mihajlović.

Ukupno u ovaj program država i 37 gradova i opština ulažu oko 195 miliona dinara, od čega Ministarstvo 97,6 miliona.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300