Manifestacija Dan pešačenja 23. septembra na Vlasini

setnja_suma_21

Planinarski savez Srbije najavio je da će 23. septembra biti održana najveća pešačka manifestacija u Srbiji – Rosa Dan pešačenja, a centralna manifestacija je na Vlasini, prenosi FoNet.

Rosa Dan pešačenja, pod sloganom “Korak bliže zdravlju”, ima za cilj podizanje svesti o pešačenju kao osnovnoj ljudskoj aktivnosti neophodnoj za očuvanje zdravlja.

Jedan od ciljeva manifestacije je i da podstakne izgradnju pešačko-turističke infrastrukture, trasiranje i obeležavanje staza za pešačenje o kojima će se brinuti lokalna planinarska društva uz saradnju i pomoć lokalnih samouprava, što će imati višestruki značaj za razvoj sporta i turističkih potencijala.

Rosa Dan pešačenja je dan u godini u kojem Planinarski savez u saradnji sa građanima, institucijama države i društveno odgovornim kompanijama želi da inspiriše i pokrene Srbiju da živi zdravije.

Planinarski savez Dan pešačenja u Srbiji tradicionalno organizuje od 2017. godine. Od tada, svake godine na oko 90 lokacija širom Srbije pešači više od 10.000 registrovanih učesnika, a pretpostavlja se da je broj onih koji nisu registrovani znatno veći.

Akcija je besplatna i posvećena svima, bez obzira na godine starosti.

Tagovi

Podelite na društvenim mrežama

SRDA preporučuje

baner_gdereciklirati_300

Najnoviji tekstovi

Hvala vam na poverenju. Uspešno ste se prijavili na listu za prijem email biltena.
Došlo je do greške. Molimo vas pokušajte ponovo. Ako se problem nastavi, molimo da nas kontaktirate slanjem email poruke.
baner_ekopravo_300
baner_ekoadresar_300